Nordre Aker Budstikke

Orienteringsdronningen klar for populær reality-serie

Anne Margrethe Hausken Nordberg, her avbildet under VM i fjor. Foto: Christian Fredrik Borg (arkivfoto)

Nydalens SKs orienteringsveteran skal måle krefter med blant andre Cecilie Leganger, Aksel Lund Svindal og Johan Olav Koss i neste sesong av «Mesternes mester».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2020 kl 17:09

NORDBERG: Orienteringsløper Anne Margrethe Hausken Nordberg (44) fra Nordberg og Nydalens Skiklub er blant deltakerne i neste års sesong av den populære konkurransen «Mesternes mester». Det melder NRK selv på sine nettsider mandag.

Programmet, som vanligvis spilles inn på varmere breddegrader, skal denne gangen filmes i Arendal og omegn i september og sendes på NRK på nyåret i 2021.

– Det å få spille inn en sesong i Norge er en drøm, og når man i tillegg har med noen av tidenes største norske idrettsprofiler blir dette en ære å få være med på, sier programleder Dag Erik Pedersen til NRK.

Anne Margrethe Hausken Nordberg. Foto: Christian Fredrik Borg (arkivfoto)

Anne Margrethe Hausken Nordberg debuterte som senior på landslaget i 1997, og har 3 VM-gull og sammenlagtseier i verdenscupen på merittlista. Under VM i Østfold i fjor sommer tok hun to 4. plasser.


I november i fjor ble det klart at 44-åringen hadde takket nei til landslaget, og fått ny jobb i Antidoping Norge.

Fakta Hausken

Anne Margrethe Hausken Nordberg

 • Orienteringsløper for Nydalens SK
 • 44 år, fra Karmøy
 • Orientering er en ny sport i Mesternes mester-sammenheng.
 • Hausken er en av våre største profiler innen idretten og har vunnet til sammen 11 VM-medaljer, hvorav 3 gull, samt 2 EM-gull.
 • I verdenscupen har hun en totalseier og 10 enkeltseire.
 • To ganger har hun vunnet O-ringen, det største orienteringsarrangementet i verden.
 • Hun har vunnet NM-gull 31 ganger, hvorav 13 i stafett, og har 8 seire i orienteringsløpet Blodslitet.

Når hun på nyåret blir å se i Mesternes Mester på NRK, blir det i kokurranse med følgende deltakere: Aksel Lund Svindal (37), Cecilie Leganger (45), Johan Olav Koss (51), Øystein «Pølsa» Pettersen (37), Linda Medalen (54), Håvard Tvedten (42), Magnus Midtbø (31), Synnøve Solemdal (30) og Genette Våge (22).

Ullevålseter vant

Seieren i Mesternes mester har tidligere «gått til Nordre Aker». 2019-sesongen ble nemlig vunnet av tidligere den tidligere «rallykongen» Pål Anders Ullevålseter, som har vokst opp på Ullevålseter sportsstue i Nordmarka.


– Det var jo fantastisk å i det hele tatt blir spurt om å bli med i Mesternes Mester. Og det har vært så veldig hyggelig å være med de andre deltagerne, bare fryd og gammen, sa Ullevålseter til Nordre Aker Budstikke etter finalen.

– Når det er sagt, klart det var bra med konkurranseinstinkt blant deltagerne, nesten VM-tendenser! Det var skikkelig moro å få være med i finalen og på nerven i dette. Og så var det jo fint å ha noe å trene frem mot, la han til.

Tidligere vinnere:

 • 2009: Dag Otto Lauritsen
 • 2010: Daniel Franck
 • 2011: Finn Christian Jagge
 • 2012: Tor-Arne Hetland
 • 2014: Marco Elsafadi
 • 2015: Aleksader Hetland
 • 2016: Thor Hushovd
 • 2017: Anders Jacobsen
 • 2018: Gro Hammerseng-Edin
 • 2019: Pål Anders Ullevålseter
 • 2020: Eirik Verås Larsen

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...