Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Oslo-elevene har talt: Ingen late feriedager!

Rekordmange elever i Osloskolen ønsker å delta på årets sommerskoletilbud.

DAGER MED AKTIVITET: Det er ty­de­lig mer enn late da­ger i so­len Oslo-ele­ve­ne øns­ker seg den­ne som­mer­fe­ri­en. AR­KIV­FO­TO Foto: Arkivfoto

- Spe­si­elt gle­de­lig at det er stor øk­ning av ele­ver som øns­ker å be­nyt­te til­bu­det på Tøy­en sko­le, sier by­råd for kunn­skap og ut­dan­ning, An­ni­ken Haug­lie (H).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Sist uke fikk 15 000 ele­ver mel­ding om de har fått til­delt plass på årets Som­mer­sko­le, som i år ar­ran­ge­res for ni­en­de gang.

Hele 93 pro­sent av ele­ve­ne fikk da inn­vil­get sitt øns­ke for sommerferieukene. 590 ele­ver sto på ven­te­lis­te om kurs­plass, mens det ble lagt ut 490 rest­plas­ser.

- Som­mer­sko­len er en gi­gan­tisk ga­ve­pak­ke til barn og unge i Oslo som øns­ker seg fe­rie­da­ger med læ­ring og opp­le­vel­ser.

- Vi vet at man­ge ele­ver gjer­ne vil ha fle­re ut­ford­rin­ger, og det­te gra­tis­til­bu­det gir ak­ti­vi­te­ter som trig­ger til inn­sats både for hode, ar­mer og bein, sier Haug­lie.

Som­mer­sko­len opp­le­ver nå en øk­ning på 11 pro­sent fra fjor­året. I år, som tid­li­ge­re år, er kurs­plas­se­ne med svøm­ming og norsk/ma­te­ma­tikk de mest po­pu­læ­re kur­se­ne for 1.-4. trinnselevene.

Naturfagkursene som «Spi­se­lig na­tur­fag» på Geit­my­ra mat­kul­tur­sen­ter og «Naturfagsopplevelser i mar­ka» på Markaskolen er også godt søkt.

I til­legg har man­ge ele­ver meldt seg på de nye kur­se­ne «Opp­drag Mars på Ob­ser­va­to­ri­et», «Jak­ten på vi­ten­ska­pen» på Tek­nisk Mu­se­um» og «Prøv deg på ma­te­ma­tikk for ung­doms­trin­net».

LES OGSÅ: Rister på hodet over forslag om å legge ned

For ele­ve­ne på ung­doms­trin­net er der­imot LEGO-programmeringskurset på UiO, yrkesfagskurset «Smak - kokk og ser­vi­tør for en uke» og revykurset «Fra tekst til sce­ne» blant de mest po­pu­læ­re.

Eksamenskursene i ma­te­ma­tikk og na­tur­fag for ele­ver på yr­kes­fag har også man­ge sø­ke­re, og det er frem­de­les le­di­ge plas­ser for ele­ver som må ta eks­amen på nytt.

To­talt til­bys 63 kurs på 37 ba­ser og kurs­ste­der for­delt over hele byen. Mer enn 600 an­sat­te vil fra uke 26 stå kla­re til å ta imot de 15 000 ele­ve­ne.

Som­mer­sko­len Oslo ar­ran­ge­res i uke­ne 26, 27, 32 og 33. Mer in­for­ma­sjon: http://www.sommer.osloskolen.no/

LES OGSÅ: Skolebyråd ønsker bøter mot fravær

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...