Nordre Aker Budstikke

Oslo får 18.000 vaksiner neste uke – sju av ti doser til Oslo øst

Alle ekstradosene skal brukes i bydelene Stovner, Grorud, Bjerke, Alna, Gamle Oslo og Søndre Nordstrand. Her på koronateststasjonen på Rommen i bydel Stovner kan de som ønsker å teste seg kjøre bil rett inn på stasjonen og ta testen. Foto: Torstein Bøe/NTB

Det meste av vaksinedosene Oslo får neste uke, minst 13.000 av i alt 18.000 doser, skal gå til seks bydeler på Oslos østkant

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Til uken får Oslo 13.100 ekstra Moderna-doser, etter at FHI gikk inn for det de kaller en «beskjeden skjevfordeling» av vaksiner.

Alle ekstradosene skal brukes i bydelene Stovner, Grorud, Bjerke, Alna, Gamle Oslo og Søndre Nordstrand, sier Oslos helsebyråd Robert Steen til VG.

– Det gjør at vi blir ferdig med vaksinering av gruppen 75 til 85 i disse bydelene, og i tillegg får vi kommet et stykke inn på aldersgruppen under, 65 til 75, sier Steen til VG.

Utover de ekstra Moderna-dosene har Oslo fått beskjed om at de skal få 5076 Pfizer-doser. Resten av dosene fordeles likt mellom bydelene som før, etter andel eldre.

Vaksinasjonen i Nordre Aker

Fredag skrev Nordre Aker Budstikke at i alt 2658 personer i Bydel Nordre Aker fått koronavaksine. Av disse betegnes 2212 personer som fullvaksinerte.

740 er vaksinert denne uka. I alt har dermed i underkant av 5 prosent av bydelens befolkning fått minst én dose.

Over 300 smittede på et døgn for tredje gang denne uka

Det er registrert 314 koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 38 færre enn dagen før, men 88 flere enn samme dag i forrige uke.

Smittetrykket på Stovner og Grorud ligger nå rett i underkant av 1000 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, viser tall fra Oslo kommune.


Det betyr at nesten 1 prosent av innbyggerne i de to bydelene er registrert smittet bare de siste to ukene. Det er nesten fem ganger høyere enn i Ullern bydel der tallet er 203.

I Nordre Aker er smittetrykket nå 221,8 per 100.000 innbyggere. Det siste døgnet er det registrert 14 nye smittede i bydelen. Det er det høyeste tallet denne uka. Torsdag ble det registrert 9 tilfeller, mot 4 på onsdag. Mandag og tirsdag var tallet 11 begge dager.

Dette er tredje gang på en drøy uke at døgnsmitten i Oslo passerer 300 tilfeller. Torsdag 4. mars ble det registrert 308 smittede i hovedstaden. Fredag denne uken var tallet 352, som var ny rekord. Snittet den siste uken er 243 smittede per dag.

I alt er 22.935 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor. Men 3.065 av tilfellene, drøyt 13 prosent, er registrert i løpet av de siste to ukene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...