Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Oslo IL Svømming kan endelig svømme på hjemmebane

Sogn Bad åpnet mandag

ENDELIG TILBAKE: - Her er det trygt, sier Eira Mack Borander, som har svømt for OIS i seks år.

8. september stengte kommunen Sogn Bad. Mandag 6. januar åpnet badet igjen til stor glede for Oslo IL Svømming.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.01.2014 kl 19:00

ULLEVÅL: Undervisningsbygg har siden september gjennomført sanerings- og sikringstiltak i byggene ved Sogn videregående skole.

Etter fire lange måneder kunne Oslo IL Svømming endelig ta i bruk bassenget igjen.

- Vi er lykkelige og superfornøyde med å være tilbake i Sogn Bad. Vår identitet er her, og det er her vi bruker mesterparten av tiden vår, sier formann i klubben, Thomas Wikberg.

Se bilder fra mandagens åpning

Ikke bare rosenrødt

Men det har ikke bare gått på skinner for klubben under perioden de har stått uten svømmebasseng. Selv om kommunen har vært ekstremt flink til å hjelpe klubben med å få treningstider i andre bad, har de gått på en økonomisk smell i samme periode.

Klubben fikk flyttet svømmeskolen til Møllergata skole, og led dermed ingen økonomiske tap på grunn av dette. Men Wikberg anslår at klubben har tapt rundt 2-300.000 kroner i tapt inntekt på utleie av svømmeinstruktører til skoler og skolefritidsordninger (SFO).

Dette, og det at kommunen satt opp leieprisen med 15 prosent før badet stengte, er noe de vil ta opp med kommunen.

- Vi har alltid fått rabatt når vi leier hele bassenget. 15 prosent økning på leieprisen er veldig mye penger for oss.

Les også: Svømmeinteressen på topp hos OI

Positiv vekst

Klubben kan uansett se tilbake på et år med en stor økning på medlemssiden.

- Vi var 980 medlemmer første januar i fjor, mens vi rundet 1.300 medlemmer i løpet av året. Den største økningen er på svømmeskolen, noe som kanskje viser at det ikke er nok med den lovpålagte svømmeundervisningen som er i skolen, sier Wikberg.

Les også: Råsterke Eirik sikret første medalje på 11 år

På åpningsdagen var det mange glade svømmere å se i bassenget.

- Det er fint å være tilbake. Det er her jeg har svømt mest og det er ikke så dypt her. Jeg føler meg mye tryggere her, sier Eira Mack Borander (10) fra Grefsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...