Nordre Aker Budstikke

Oslo kommune vil be staten ta deler av regningen for ny vannforsyning

Inngangen til Oset vannbehandlingsanlegg. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Etter flere kostnadssprekker ligger ny vannforsyning til Oslo an til å koste 27 milliarder kroner. Oslo kommune vil nå be staten ta deler av regningen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: – Bortfall av vann vil være en nasjonal sikkerhetstrussel dersom nasjonale funksjoner settes ut av spill, sier miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) til NRK.

Byråd for miljø og samferdsel, Sirin Hellvik Stav. Foto: Hanna Johre/NTB

På spørsmål fra Frp på Stortinget sier kommunalminister Nikolai Astrup (H) at det ikke er noe formelt som hindrer en kommune i å betale over ordinære budsjetter. Til statskanalen sier departementet at også staten i prinsippet kan ta deler av regningen.

Byggestarten av ny vannforsyning til Oslo ble markert den 18. februar. Den ble markert da tidligere byråd for miljø- og samferdsel, Lan Marie Berg (MDG), fyrte av den første tunnelsalven i prosjektet. Siden da oppsto det flere kostnadssprekker.

Den første sprekken kom i mai. Da ble det kjent at den nye reservevannforsyningen ville bli 5,2 milliarder kroner dyrere enn først antatt. Første prisanslag var på 12,5 milliarder kroner. Det endte med at det ble fremmet mistillitsforslag mot Lan Marie Berg i Oslo byråd. Hun gikk deretter av.


Den 30. juli ble det også klart at den andre delen av vannforsyningsprosjektet, det såkalte stamnettprosjektet, ble anslått til å koste 9,2 milliarder kroner. Det var 7 milliarder dyrere enn det som tidligere var kjent.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...