Nordre Aker Budstikke

Oslo snur om massetesting ved skolene – vil bare teste ved utbrudd

Nydalen videregående skole. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Byrådet i Oslo snur om massetesting ved skolene. Nå skal det i stedet testes ved utbrudd.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: I en epost til Utdanningsnytt torsdag kveld skriver kommunikasjonssjef Karin Steenstrup i byrådsavdelingen for oppvekst og kunnskap at de går bort fra den opprinnelige strategien – som var å fortsette massetestingen av elever og ansatte ved ungdomsskoler og videregående skoler fram til høstferien.

I stedet skal det først testes dersom det er et smitteutbrudd ved den enkelte skole.

Byrådet utdyper ikke bakgrunnen for snuoperasjonen, men det skal ifølge Utdanningsnytt være gjort en ny vurdering av helseetaten.

Det skal komme mer informasjon om saken fredag formiddag. Da vil det også bli sendt ut oppdatert informasjon til skolene.

Mandag møter over 630.000 elever og over 69.000 lærere opp til første skoledag. I Oslo er det vel 6.600 lærere og 65.000 elever i grunnskolen.


I et intervju med Utdanningsnytt publisert torsdag ettermiddag uttalte skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) at hun er glad for at skolene kan åpne på grønt nivå mandag.

– Jeg er glad for at smittetallene fortsatt er forholdsvis lave, selv om vi har sett en økning i det siste, sa Thorkildsen.

Ifølge Oslo kommune skal alle ansatte i skoler og barnehager ha fått tilbud om den første vaksinedosen.

– Men alle skoler og barnehager må fortsatt ha beredskap til å endre nivå dersom smitten øker, sier Thorkildsen.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...