Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Oslo-talent får sjansen på landslaget

Mats Møller Dæhli (18) står foran et gjennombrudd for Norge.

FRA STABÆK TIL UNITED: Mats Møller Dæhli har en fortid i både Lyn og Stabæk. Nå gjør han det stort blant de unge talentene i Manchester United. Foto: ARKIVFOTO: ANDERS HALVORSEN

Stortalentet Mats Møller Dæhli fra Ullevål får høyst trolig sin A-landslagsdebut mot Danmark eller Skottland.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.11.2013 kl 14:01

OSLO: Den teknisk dyktige 18-åringen er en av fem Molde-spillere som landslagssjef Per-Mathias Høgmo har funnet plass til foran de to privatkampene.

Han har tidligere spilt for både Stabæk og Lyn. Her kan du lese hva dittOslo og Nordre Aker Budstikke skrev om Mats Møller Dæhli i 2010.

Dæhli er ikke hentet inn til landskampen for å «se på». Alt tyder på at den tidligere Manchester United-lærlingen får slippe til.

- Mats har stort potensial og er en som vi tror vil ta nye steg neste år. Han passer i vår måte å spille fotball på. Vi legger ikke noe press på ham. Det er en god læringsprosess å være med A-landslaget. Vi forventer å se ferdigheter, sier Høgmo.

11 kamper er det blitt for Molde i eliteserien i høst, hvorav seks fra start. Sjansen er nok størst for at Dæhli får sin A-lagsdebut mot Skottland. Den kampen spilles nemlig på Moldes hjemmebane 19. november.

Les også: Mats Møller Dæhli herjer i United

Molde-tungt

Jo Inge Berget er en annen Molde-spiller som får sjansen. Han har tre A-landskamper fra før.

- Jo Inge har vi tro på. Han er ikke helt der vi vil, men han er en vi har forventninger til, sier Høgmo.

Sju mål og fem assist er Bergets fasit for Molde. Spesielt i høst har hadelendingen vært god. Han imponerte under U21-EM i sommer. Angriperen har et spennende teknisk register, akkurat som Dæhli.

Fortsatt er den tidligere Lyn- og Strømsgodset-spillere noe ujevn, men når han er «skrudd på», er han en utfordring for de fleste forsvarsspillere.

Morten Linnes, også han Molde og en kjenning av Høgmos assistent Tor Ole Skullerud, kan også få sin debut i de to landskampene i midten av måneden. Ørjan Håskjold Nyland kan også få muligheten. Molde-keeperen kan være i ferd med å presse Rune Almenning Jarstein i kampen om å være Norges nummer 1.

Moa-uro

Strømsgodset-spissen Ola Kamara debuterte som innbytter i Slovenia. Mot Island fikk han starte. Oslo-gutten får fornyet tillit denne gangen. Marcus Pedersen (Barnsley) er tilbake fra skade, mens Mohammed Abdellaoue får sjansen selv om han knapt spiller i Stuttgart.

- Ikke den mest gunstige situasjonen, sier Høgmo om Moas benketilværelse i Tyskland.

To spillere tas ut etter helgens 30. og siste runde i eliteserien.

- Alt vi gjør fra «nu» er for å være best mulig forberedt til kvalstarten neste år, sier Høgmo.

Han slipper til unge spillere mot Danmark og Skottland. Høgmo vil teste «relasjonelle ferdigheter», som han kaller det. Han har et snaut år på seg til å sette sammen Norge til EM-kvalifiseringen starter neste høst. (©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...