Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Oslo under lupen i BBCs reiseguide for forretningsfolk

Ber de tilreisende om å forberede kredittkortene sine på «knyttneveslag».

Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Ber de tilreisende om å forberede kredittkortene sine på «knyttneveslag».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2014 kl 13:02

OSLO: BBCs anerkjente business-reiseguide tok nylig for seg Oslo som destinasjon, under den kanskje ikke altfor overraskende overskriften «Doing business in a spendy city». 

Det britiske kringkastingsselskapet innleder imidlertid med å fortelle at forretningsreisende angivelig puster lettet ut, når de hører deres neste oppdrag vil være i Oslo.

«Maten er deilig, i hvert fall om man liker fisk, og norske handelsfolk er varme og imøtekommende», står det i artikkelen - men passer samtidig på å understreke at de tilreisende må forberede kredittkortet på «knyttneveslag».

Dette fordi den norske hovedstaden blir rangert som én av verdens 20 mest kostbare byer.

Dyr by

Reiseguiden beskriver Oslo som pulserende, der innbyggerne har rykte på seg for å være «svært effektive, seriøse og kreative, som har bidratt til å gi nordmenn en unik miks. Det har igjen ledet til ekspertise på felt som spenner seg fra finans til telekommunikasjon, takket være landets enorme oljeressurser».

Opera, Statoil og Telenor blir videre nevnt som anerkjente, norske selskaper.  

Ikke overraskende trekkes også Norges mange fjorder frem i artikkelen. BBC skriver blant annet at Oslo er «lokalisert på tuppen av en av Norges mange vakre fjorder, som gir byen et frodig og vakkert bakteppe og et temperert klima sammenlignet med Nord-Norge».

Kjente turistattraksjoner trekkes frem

Operaen i Bjørvika blir nevnt som en attraksjon hvor turister kan betrakte byggverket som en «arena i verdensklasse», mens restaurantene Lofoten fiskerestaurant på Aker Brygge og Ekebergrestauranten blir trukket frem som ideelle steder for å spise og slappe av.

Artikkelen oppfordrer også tilreisende om å sjekke ut skulpturparken på Ekeberg og hoppsimulatoren i Holmenkollen. 

LES OGSÅ: «Kaninen spiste opp billetten min!»

LES OGSÅ: Mirakelguttens sterke skihistorie ble dokumentarfilm

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...