Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Oslo universitetssykehus kan bli flyttet til Gaustad

Oslo universitetssykehus kan i framtida bli flyttet til Gaustad. Der vil sykehusfunksjonene bli samlet i en stor klynge, ifølge sykehusdirektør Bjørn Erikstein.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GAUDTAD: Oslo universitetssykehus er i dag spredt på mer enn 40 adresser i Oslo og på Østlandet.

Nå er et større arbeid i gang for å utrede nye alternativer. En idérapport sendes i disse dager ut på høring, og i løpet av høsten skal styret ta stilling til hvilke hovedalternativer det skal ta med seg videre inn i neste fase.

Administrerende direktør Bjørn Erikstein mener imidlertid at en såkalt klyngeorganisering allerede utpeker seg som det beste alternativet. Det innebærer at sykehusets funksjoner samles på ett sted.

- Vårt ønske er å få til et sykehus som er mindre enn i dag og mer effektivt for pasientene, og med moderne, fleksible bygg som lett kan tilpasses den medisinske utviklingen og endrede behov i befolkningen, sier Erikstein.

Ifølge ham er det mest praktiske alternativet å samle hele sykehuset rundt Rikshospitalet og Gaustad sykehus nordvest i Oslo.

Et annet alternativ er en delt løsning mellom Gaustad og Ullevål.

- Sykehuset kan bygges ut etappevis. Dermed kan vi ta hensyn til den medisinske og teknologiske utviklingen som vil skje over tid. Samtidig kan vi ta vare på de beste byggene vi har i dag mens vi bygger nytt. (©NTB)

LES OGSÅ:

Kommunene kan forby tigging fra i sommer

- Meningsløst å tvinge Hans-Christian (35) til sykehjem

- Legevakten nektet meg hjelp

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...