Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Oslos første plussbarnehage skal hit

Slik ser deler av tomten i Bråtenalleen 33 ut per juli 2016. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Barnehagen brant ned i 2011. Seks år senere skal den gjenoppstå som Oslos første miljøpluss-barnehage med plass til nesten 150 barn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.07.2016 kl 16:58

LILLO: Bråtenalleen Barnehage vil bli Oslos aller første plusshusbarnehage, melder Omsorgsbygg.

Plusshus er bygninger som produserer like mye eller mer energi enn det de forbruker. Primært menes bygninger som er energipositive i hele sin totale levetid - fra produksjon av materialene gjennom hele brukstiden, ifølge Store norske leksikon.

– Vi ser på dette som fremtidens bygg, sier Marte Svenneby, kommunikasjonssjef i Omsorgsbygg.

LES OGSÅ: Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern - her er kvadratmeteren dyrest!

144 barn

Barnehagen skal etter planen åpne høsten 2017, med åtte avdelinger og hele 144 barnehageplasser.

Skissen over barnehagen er fortsatt i en tidlig fase, og er derfor ikke et realistisk bilde over hvordan barnehagen vil se ut.

– Blant annet blir ikke solcellene grønne. Det skal nå jobbes med brukertilpasninger, og først etter det får tegningene et endelig uttrykk, sier Svenneby.

Nordre Aker Budstikke har tidligere dekket hvordan bydelen ønsket å bygge opp Bråtenalleen etter brannen i 2011 for å få flere barnehageplasser ved Lillo/Grefsen-området. Arbeiderpartiet lovte å bygge opp barnehagen dersom de ble del av det nye byrådet.

Skissen av det nye bygget er fortsatt i en tidlig fase, og vil ikke se nøyaktig slik ut. Foto: OMSORGSBYGG

LES OGSÅ: Bikket én milliard etter bare seks måneder

Fem plusshusbarnehager på gang

Omsorgsbygg følger opp Byrådserklæringen fra i høst, som fastslår at offentlige bygg i prinsippet skal bygges som plusshus.

Målet vil være redusere energiforbruket i eksisterende bygg 1,5 TWh (terawattime -måling av elektrisk energi), innen 2020, samtidig som nye plusshus blir bygget, ifølge byrådserklæringen.

– Omsorgsbygg har et skarpt fokus på miljø- og energieffektivisering i alt vi gjør, for å følge opp Byrådets visjon om å redusere klimautslippene i Oslo med 95% innen 2030, sier Svenneby.

Videre har Omsorgsbygg planlagt og prosjektert en plusshusbarnehage blant annet som Kilden barnehage. Barnehagen i bydel Bjerke vil etter planen stå ferdig noe etter åpning av Bråtenalleen.

LES OGSÅ:Dette paret satser kun på ekte vare!

Omsorgsbygg skal de nærmeste årene bygge mellom 2000 og 3000 nye barnehageplasser for møte forventet befolkningsvekst og to årlige barnehageopptak.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...