Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Oslos skiløpere klar for vinteren

Team Kollen samlet i Maridalen denne helgen.

INSPIRERTE UNGE SKILØPERE: Ragnhild Haga har vunnet veldig mye som junior og holdt hun foredrag i Maridalen.

Over hundre skiløpere trente to dager i Maridalen denne helgen. Her fikk de testet seg mot de aller beste i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2014 kl 14:13

MARIDALEN: - Dette tilbudet fra Team Kollen er veldig bra, spesielt for oss jentene. Det er ikke mange jenter i min aldersklasse i Lyn, så her møter jeg andre gode jenter og får en bra matching, sier Solveig Hegstad Krüger (18).

Dette er fjerde året hun er med i satsningen til Team Kollen, og hun mener at hun har et veldig bra utbytte av dette.

- Når man er her så har man noe å måle seg etter. I Lyn trener vi en del med guttene, men vi vet ikke hvordan vi ligger an i forhold til de andre skiløperne, sier hun.

Gleder seg til sesongen

Det har blitt mye rulleski og barmarktrening for de unge skitalentene i Oslo.

I fjor var sesongen preget av at det var lite snø i hovedstaden, noe Solveig håper ikke skjer i år.

- Det perfekte er at snøen kommer i midten av november og blir liggende, smiler hun.

- Hvordan påvirker det dere at det ikke er snø?

- Vi reiser en del for å trene på snø, men vi ligger litt bak de som får trent på snø hver dag. Men dette pleier å utjevne seg utover i sesongen. Men det er helt klart best å kunne gå på ski her hjemme, sier hun.

Hun har også satt seg et mål om å hevde seg i toppen denne sesongen.

- Målet er topp 15-plassering i Norgescuprennene i min klasse, sier Solveig, som er meget fornøyd med alle mulighetene Oslo har når det først er snø her.

- Vi går en del i Snøparken. I tillegg har vi mange muligheter rundt oss som Sognsvann, Nordmarka og Holmenkollen, sier hun.

Trenerne utvikler seg

Men det er ikke bare skiløperne som forbereder seg til ny sesong.

Også trenerne samles i Team Kollen for å høste erfaringer av hverandre.

Hver klubb stiller med trenere ut fra hvor mange utøvere klubben har i prosjektet.

- De fleste trenerne er relativt unge. Dette er en fin plass hvor vi utveklser ideer med hverandre, sier hovedtrener Jostein Moe (25) fra Lyn.

Under helgens samling hadde de en hard økt på rulleski lørdag formiddag, mens det ble en lett treningsøkt på ettermiddagen.

Søndag hadde de en langtur.

- Utøverne får også utvidet horisonten sin her i Oslo. Vi skaper et sosialt treningsmiljø, hvor utøverne kan teste seg mot de aller beste, sier han.

Han er ikke i tvil om at dette er med på å hjelpe utøverne til å ta nye steg.

- Fremtiden ser bra ut og det er mange som har hatt en fin utvikling. Her får de kanskje trent med andre som er på deres eget nivå. Trenerne er også opptatt av å få frem flest mulig skiløpere, uansett hvilken klubb de representerer, sier Jostein Moe.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...