Nordre Aker Budstikke

Håper på kulde:

Disse er overhalte og klare for skisesongen

Snøkanonene på Linderudkollen tilbake, etter overhaling og service i Sverige. Foto: KNUT KRISTIANSEN/KJELSÅS LANGRENN

Det kommer litt villsnø nå på tampen av uka, og så håper alle langrennshjertene at snøproduksjonen på Linderudkollen snart kan starte. På Kringsjå er de allerede i gang.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2019 kl 10:26

KJELSÅS: Snøkanonene fortelles å være i gang både i Wyller og i snøparken på Kringsjå. Men på Linderudkollen har de ikke startet ennå.

– Grunnen er at vi må ha litt kaldere temperaturer i vårt anlegg, temperaturen på vannet som kommer inn har forholdsvis høy temperatur, derfor kreves det kaldere lufttemperatur for at det skal bli ordentlig snø, forteller leder av Kjelsås langrennsgruppe, Eva Aasebø.

Det må være kaldere enn minus fem for å å produsere snø i anlegget på Linderudkollen, opplyser hun.

Solemskogen vel har også klaget over støy fra produksjonen:

– Noe av produksjonen som har vært i Solemskogsløyfa vil bli flyttet til et lite område i kanten av parkeringsplassen. Vi kommer til å unngå produksjon i de mest støyutsatte områdene, og heller kjøre ut snøen med lastebil til disse delene av løypa, legger Aasebø til.


hjemmesiden til Linderudkollen Langrennsarena står det at vannet hentes fra både Kapteinsputten og Åsputten.

Kringsjå snøpark

På Kringsjå har de startet snøproduksjonen, men ikke nok til å gå på ski i Sognsvann Snøpark ennå.

– Det tar nok tid før vi har nok snø og kan kjøre ut og lage løyper. Men, vi jobber døgnet rundt, ifølge daglig leder i Lyn Ski, Annik Bjørndal.

Oslo Skisenter

Oslo skisenter i Grefsenkollen og Trollvann melder på Facebook at de ikke har startet snøproduksjonen på grunn av montering av nye heisdeler, som var forsinket. Der oppe satser de på å produsere snø etter planen i neste uke.

Snø i helgen

Fredag formiddag snør det i Nordre Aker. Men det blir ikke store mengder,og statsmeteorolog Kristen Gislefoss sier til Nordre Aker BUdstikke fredag at det ikke blir noe skiføre i denne omgang. Les mer om værutsiktene for helgen her!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...