Nordre Aker Budstikke

Stanser billettsalget:

OverOslo med «korona-uttalelse»

OverOslo skal i 2020 arrangeres for 10. gang. Her fra Sondre Justads siste besøk på festivalen, 19. juni 2019. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Fortsetter utviklingen som nå kan det spøke for den tiende utgaven av OverOslo. Arrangørene håper på å gjennomføre som planlagt, men utreder konsekvensene av en avlysning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.03.2020 kl 10:11

GREFSENKOLLEN: Kulturlivet rammes hardt av koronaepidemien. Torsdag påla regjering og helsemyndigheter alle kultur- og sportsarrangementer å avlyse, i første omgang i to uker. Men utviklingen i smittesituasjonen er svært uviss, og tiltakene kan bli utvidet.

Tiltakene rammer bredt. Allerede før de trådde i kraft, hadde flere større arrangementer avlyst. Det påvirker også leverandører, slik som Morten Bakke fra Grefsen som vi fortalte om tidligere i uken. Han er en av gründerne bak selskapet Bary AS, som leier ut lyd og lys. Bakke ble rammet av at blant annet The Gathering i Vikingskipet er avlyst, og at Høyre har avlyst sitt årsmøte.

Kan komme til en avlysning

17.-20. juni arrangeres festivalen OverOslo på Grefsenkollen. I år for tiende gang. I jubileumsåret har festivalen blant andre Pet Shop Boys, Sigrid, Gabrielle, The September When, The Cardigans, DeLillos og Cezinando på plakaten. Torsdag, fredag og lørdag er allerede utsolgt, til festivalen som har kapasitet på ca. 6000 personer hver dag.

Fredag 13. mars har arrangørene lagt ut følgende melding på nett:

«Vi på OverOslo er som alle andre dypt bekymret over situasjonen i landet vårt og støtter helhjertet tiltakene som har blitt iverksatt.


Om situasjonen vedvarer vil det selvsagt få konsekvenser for gjennomføringen av årets festival. Billettsalget er inntil videre stanset, men vi fortsetter planleggingen som om det blir festival. Samtidig har vi startet arbeidet med å utrede konsekvensene av en avlysning for alle involverte; våre egne ansatte, publikum, artister og leverandører.

Dette er et omfattende arbeid, ikke minst fordi det også hos oss berører en rekke arbeidsplasser. Vi følger utviklingen nøye og retter oss etter de pålegg som blir gitt av Folkehelseinstituttet.

Vi kommer tilbake med mer informasjon når situasjonen er mer oversiktlig. Kjære alle sammen; ta vare på hverandre i en vanskelig tid.»

– Hvordan oppleves det å være i denne situasjonen, spesielt i det som er festivalens jubileumssesong?

– Det oppleves tungt å være i denne situasjonen, men særlig mer er det ikke å tilføye akkurat nå, sier festivalsjef Thorkild Gundersen i en kort kommentar til Nordre Aker Budstikke.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...