Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Overveldet over all støtte i hundemobbing-saken

Kaja Mie og Brisks historie delt og lest av tusenvis.

- Men samtidig veldig trist å høre om alle de andre historiene om dyreplageri. Blant annet fortalte en dame om hennes lille hund som hadde blitt truffet av snøballer i hodet av en ung guttegjeng, sier Kaja Mie.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2014 kl 17:11

KJELSÅS: Kaja Mie Botnen er overveldet av all støtte og engasjement rundt leserinnlegget hun la ut på dinlokalavis.no - under dittOslo.no - i forrige uke. I innlegget fortalte Kaja Mie om hvordan barn i Kjelsåsområdet mobber hunden hennes.

- Veldig hyggelig med mye støtte. Men samtidig veldig trist å høre om alle de andre historiene om dyreplageri, og av mye verre sort enn det Brisk har vært utsatt for her på Kjelsås. Blant annet fortalte en dame om hennes lille hund som hadde blitt truffet av snøballer i hodet, av en ung guttegjeng. De brydde seg heller ikke om at eieren var tilstede. Er det  mulig å være så slem? Spør en oppgitt Kaja Mie Botnen (24).

Trakassering og mobbing

«... De delte seg rundt bilen, la seg over panseret, presset seg mot vinduene og var obskøne og frekke. Når de kom til baksetet der hunden min satt begynte de å terge hunden min på samme måte. Han ble sittende lenge og murre advarende, men bjeffet til slutt, da alle guttene hadde pakket seg tett rundt bilen og brølte til hverandre mens de glodde inn vinduene og plagde hunden min ...»

«... Vi har blitt trakassert på tur - bjeffet etter, kastet ting etter, alt for å forsøke å provosere ham. I dag kom jeg hjem fra jobb og så snøballer oppetter vinduet på rommet der hunden er under arbeidsdagen ...», er noe av det som står i det opprinnelige innlegget Kaja la ut i forrige uke. Tusenvis har både delt og lest innlegget til Kaja.

Støtte fra hundeekspert

Hundeekspert Geir Marring - også leder av Oslo Hundeskole - engasjerte seg i saken til Kaja Mie. Marring vil ha «hund og hundeadferd» på timeplanen i grunnskolen.

- Nå er det heldigvis ikke ofte at slike situasjoner oppstår. Stort sett oppfører barn og ungdom seg fint mot dyr. Men innlegget blåser liv i tidligere diskusjoner om det å lære om hund og hundeadferd, burde vært obligatorisk noen timer på trinnene i grunnskolen. Jeg mener det burde være slik, sa Marring, og som selv har holdt foredrag på flere.

Norsk Kennelklubb kan opplyse at det er rundt 500.000 hunder i Norge i dag.

- Med så mange hunder det er i Norge kreves det mer informasjon om hvorledes hunder tenker og handler. Opplysning er veien og gå. Uvitenhet gir grobunn for mange uheldige situasjoner, sa Marring videre - les hele saken her.

Filme mobberne?

- Særlig hyggelig at også Geir Marring engasjerer seg. Jeg støtter han fullt ut på undervisning om dyreadferd i grunnskolen. Engasjementet rundt denne saken, og alle historiene om barn og unge som plager hunder, er jo bare med på å underbygge at mange barn og unge mangler generell kunnskap om dyreadferd, sier Kaja.

Hun håper jo selvsagt at mobbingen av hennes hund, nå stopper.

- Eventuelt vurderer jeg å filme mobberne neste gang, tenker Kaja Mie.

Sendt mail til skolen

Hun har også sendt mail til Kjelsås skole vedrørende hundemobbingen.

- Jeg har sendt mail direkte til rektor, og saken skal diskuteres med Foreldrenes Arbeidsutvalg. Det beste er jo om skolen nå kan ta noen runder med elevene om dyreplageri, håper Kaja Mie.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...