Nordre Aker Budstikke

Mann (25) dømt for drap på kjæresten

Ifølge Aftenposten ble politiet møtt av en livløs kvinne ved inngangen til dette bygget på Kjelsås natt til 19. august i fjor. Hun ble senere erklært død på sykehus. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

En 25 år gammel mann er dømt for drap i Kjelsåsveien, i august i fjor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2019 kl 11:46

KJELSÅS: Natt til søndag 19. august i fjor rykket politiet ut til melding om krangel med kniv på Kjelsås. Da politiet kom til stedet etter kort tid, fant de en skadd kvinne, som to timer senere ble erklært død.

Kvinnens kjæreste ble pågrepet. Nå er mannen dømt til fengsel i elleve år, to mindre enn aktors påstand.

Kjøkkenkniv i hjertet

TV2, som omtalte rettsaken, skrev at kvinnen og mannen gikk ut på balkongen for å ta en røyk etter en uoverensstemmelse. En venn av paret skal ha vært tilstede, og det skal også ha blitt drukket alkohol.

Kanalen skriver at vennen i retten har forklart at tiltalte ble hissig før drapet, og skal ha knust en flaske mot et bord. Mannen, som sammen med paret hadde tenkt å dra på byen, skal ha begynt å blø som en følge av den knuste flasken.

Ifølge TV2 skal mannen ha vært hissig fordi han mente den 21 år gamle kjæresten hadde vært utro. Senere trakk tiltale opp en kniv, som vennen kastet ut av vinduet. Mannen, som var innkalt som vitne i rettsaken, skal ha forsøkt å holde kvinnen og mannen unna hverandre.


Statsadvokat Monica Krag Pettersen sa følgende i sin prosedyre:

– Der hadde ikke N.N. (avdøde, journ.anm.) lenger N.N. (vitnet) til å forsvare seg, og tiltalte hadde en kniv. Da ble utfallet et helt annet.

Mannen fikk en nabo til å ringe politiet, etter at han hadde hørt et skrik og funnet kvinnen livløs i gangen mellom balkongen og leiligheten.

Erkjenner straffeskyld

Det er ABC Nyheter som skriver om dommen i saken. Retten vurderte tiltaltes tilstand som et formildende moment, ettersom den rettpsykiatriske vurderingen konkluderte med at han bar preg av «tydelige kognitive utfordringer». Ifølge avisen erklærte han seg skyldig.

Aktor nedla påstand om 13 års fengsel, men retten mente den rettspsykiatriske vurderingen om 25-åringens psykiske helsetilstand var et formildende moment, og idømte ham 11 år, skriver Dagbladet. Mannen må også betale en oppreisning på totalt på 330.000 kroner.

På besøk hos kjæresten

Aftenposten skrev etter drapet at kvinnen var på besøk hos kjæresten da hendelsen inntraff. I leiligheten på Kjelsås påtraff politiet to menn, siktede og en annen mann i 20-årene.

– Han tar det tungt at fornærmede nå er død. Det er et krevende avhør, med tolk. Mannen har også en skade i en hånd, noe han påførte seg i forbindelse med det som skjedde natt til søndag, sa leder for etterettning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, til NTB etter drapet.

I samme sak kommer det frem at spor på stedet antyder at kvinnen forsøkte å komme seg ut fra en leilighet i bygget, enten selv eller ved hjelp av andre. Hun kom til inngangen, der hun også ble funnet av politiet.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...