Nordre Aker Budstikke

16- og 17-åringene:

På dette tidspunktet starter trolig vaksineringen i Oslo

Bydel Nordre Akers vaksinesenter har holdt til i Nydalen siden 10. august. Foto: Christian Fredrik Borg

Onsdag ettermiddag opplyste regjeringen ungdom født i 2004 og 2005 skal tilbys koronavaksine.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2021 kl 20:17

OSLO: – Vi regner med at vi begynner å vaksinere dem i uke 37. Vi går ut fra at vi er ferdig med de over 18 år i uke 36, sier Cecilie Dahl, pressekontakt i byrådsavdeling for helse, eldre og innbyggertjenester.

Dermed tyder mye på at startskuddet for vaksinering av hovedstadens ungdom vil være i midten av september.

– Vi tror at det skal gå relativt raskt, for det er ikke så stor gruppe, sier Dahl til Nordre Aker Budstikke.

– Detaljer må vi få komme tilbake til, tilføyer hun.

Høie: Fordel for å hindre smitte

Ungdommene skal i hovedsak tilbys vaksinen fra Biontech/Pfizer. Det er koronavaksinen som har hatt godkjenning lengst.

– FHI har kommet med faglig råd om at det er bra for den enkelte i denne aldersgruppen å bli beskyttet mot smitte. Det har også en fordel med tanke på å hindre videre spredning i samfunnet, sa helseminister Bent Høie (H) til NTB tidligere onsdag.

Vurderingen er at fordelene er større enn ulempene.

– Også i denne aldersgruppen er det fare for at noen kan få alvorlig sykdom. Avveiningen av risikoen for bivirkninger opp mot risikoen for alvorlig sykdom taler klart i favør av vaksinasjon, sa Høie.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...