Nordre Aker Budstikke

På ett år har denne fotoboksen dratt inn flere hundre tusen

Fotoboksen i Sognsveien kan være historie. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Et viktig trafikksikkerhetstiltak for å holde fartsnivået nede, sier Statens Vegvesen om fotoboksen, og den skal tilbake i drift.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2018 kl 09:17

SOGN: Tiden er ikke over for vanlige fotobokser, skrev Nettavisen tidligere i år.

Sognsveien

I Oslo er det plassert ut 17 fotobokser, én av disse er i Nordre Aker.

Kanskje har du sette den, i Sognsveien ved Bregneveien. Her kjører mange for fort.

I følge tall fra politiet fikk 235 bilister forenklet forelegg, og ble bøtelagt for til sammen 660.100 kroner fra denne fotoboksen i 2017. Det gir et snitt på like over 2800 kroner. Her kan du lese den tidligere saken i Nordre Aker Budstikke.

40 km/t

Fartsgrensen i veien er nå satt ned fra 50 km/t til 40 km/t. Og flere har reagert på at skiltet som varsler om fotoboks, ikke er der lenger:


– Fotoboksen er per nå ute av drift i påvente av tekniske avklaringer fra Bymiljøetaten og Oslo politidistrikt. Avklaringene vi venter på skyldes at Bymiljøetaten har vedtatt å sette ned hastigheten på stedet, og at vi venter på skriftlig dokumentasjon, ifølge Åsmund Møller Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Statens Vegvesen.

Han forteller også at skiltet som varsler om fotoboks, skal opp igjen.

Dette skiltet skal nå være fjernet i Sognsveien. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Fotoboksen skal settes i drift igjen så snart de nødvendige avklaringer er på plass. Fotoboksen er et viktig trafikksikkerhetstiltak for å holde fartsnivået nede på denne veien. Fotoboksen har i seg selv en preventiv virkning på hastighetsnivået, selv om den ikke tar bilder på nåværende tidspunkt, sier Møller Johansen videre.

Nesten en kvart milliard

I januar 2018 skrev ABCnyheter at fotoboksene totalt sørget for tett oppunder en kvart milliard kroner til statskassa i 2017.


241 millioner kroner i bøter i 2017 var en økning på 47 millioner fra 2016, skriver ABCnyheter.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...