Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

På riktig vei

Bydel Nordre Aker har i år mottatt 1362 søknader om barnehageplass. Mange av disse er barn som allerede har plasser, men som vil bytte barnehage innad...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2006 kl 10:04

Bydel Nordre Aker har i år mottatt 1362 søknader om barnehageplass. Mange av disse er barn som allerede har plasser, men som vil bytte barnehage innad i bydelen eller fra andre bydeler. Totalt 627 barn står per i dag uten plass, men bydelen har 416 ledige plasser fra høsten av. Regnestykket viser at dermed vil i overkant av 200 barn stå uten plass i august. Dette betyr igjen at 200 familier fra høsten av må belage seg på snille besteforeldre med god tid, barnehager utenfor bydelen eller annet betalt dagpass, selv om det de aller helst vil ha er barnehageplass innenfor bydelen. Dette er selvsagt 200 familier for mye som ikke får det tilbudet de ønsker til barna sine, og som selv får problemer med å få jobb, hverdag og barnepass til å gå opp. Vi må også huske på at barnehageplass ikke bare er bra for mor og far som kan jobbe eller studere som de selv ønsker; Barn har godt av sosialisering sammen med andre barn.

Vi er enig med småbarnsmoren som blir intervjuet i dagens avis, som mener at barnehageplass bør være en lovfestet rett. Når det er sagt; Dette er likevel positive tall for bydel Nordre Aker.

I fjor på samme tid stod rundt 350 barn uten barnehageplass i Nordre Aker. Bydelen har dermed klart å skaffe 150 flere og nye barnehageplasser i løpet av ett år. Det mener vi i Nordre Aker Budstikke at bydelen fortjener litt hyggelig oppmerksomhet for. En halvering av barnehagekøen på i underkant av femti prosent på et år er bra.

Arbeidet er nå også i gang på tomter i Sognsveien, Langåsveien og på tomten hvor det gamle sanatoriet ligger i Kjelsåsveien 51. Lokalavisen gleder seg til å dekke åpningene når disse barnehagene står ferdig. Barnehagebyråd Torger Ødegaard var i forrige uke på rundtur i bydelen og skrøt av satsningen. - Lær av Nordre Aker, sier han i dagens avis.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...