Nordre Aker Budstikke

Inviterte ungdommer til nattcup i august:

Fullbooket på tre timer!

Fra cupen i cageballhallen i Nydalen, søndag. Foto: Nora Dingstad

De er frivillige og jobber ellers i Osloskolen. Søndag var første arrangementet deres i regi av «Sålevending», med og for ungdom. På tre timer, mandag kveld, ble neste cup fulltegnet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Søndag var det klart for gratis cageballturnering i Nydalen, i regi av Erik Rosland, Kamal Saaliti og Terje Kirsebom, tre frivillige fra Osloskolen. De står sammen bak prosjektet «Sålevending», et tiltak for å på få på plass hyggelige tiltak for unge i Oslo i sommer. Hele 120 unge fra 8., 9. og 10. klasse fra hele Oslo møtte i cageballhallen i Nydalen, klare for å gi alt - les her hele saken om arrangementet på søndagen.

Samtidig ble det mandag, denne uka, lagt ut påmelding for neste arrangement fra de tre frvillige fra Osloskolen, en nattcup, 11. august, og nå forteller en av initiativtagerne, Erik Rosland at nattcupen ble fulltegnet på tre timer:

– Når det gjelder nattcupen 11. august, i Greihallen, så ble det fullt for påmelding på tre timer i går kveld. Dette er helt ellevilt, vi har fått henvendelser fra rundt 30 lag som vil være med, og det er nå påmeldt det vi har plass til, rundt 170 ungdommer, sier Rosland.

Ned på Kne mot rasisme

Gutta bak «Sålevending» er alle selv fotballspillere, under cupen søndag ble det også en markering mot rasisme. De vil at ungdommene skal oppleve hvordan det er å stå sammen i en så viktig sak.

– Kanskje det også er en liten vekker for ungdommene? At de kan stå sterkere sammen i den kampen, og få noen perspektiver på den debatten her. Og som kanskje er viktig for anti-rasistisk arbeid i fremtiden, sa blant annet Rosland i forrige sak, han spiller selv på A-laget til Kjelsås, Terje Kirsebom spiller også i Kjelsås.


Før kampene i cageballturneringen begynte, gikk alle 120 ungdommene tilstede ned på kne mot rasisme.

Målet med prosjektet er å kunne tilby noe til de som har har merket koronasituasjonen mest, det siste halvannet året.

– Tanken bak, er at «Sålevending» ikke skal dreie seg om fotballen isolert sett. Vi har andre prosjekter, som sjakkturnering, i et lengre perspektiv. Tilbudet skal være for å prøve å skape en liten forskjell for barn og unge, sa også Rosland.

Og cup handler ikke bare om fotball:


– Vi har spilt fotball ganske lenge, og noe av det man husker best fra en lang fotballkarriere er sånne type cuper. Det handler om så mye mer enn bare fotballen, det handler om de båndene som skapes, det er nesten uvurderlig. Det har gitt oss veldig mye, ifølge Kamal Saaliti.

Gutta bak «Sålevending» fortalte også om utfordringer om å søke og få penger til slike arrangementer. Til neste turnering har prosjektet fått støtte fra Bydel Grorud, noe initiativtakerne veldig takknemlige for. De ser at det er stor etterspørsel etter tiltak som disse, og ønsker også et tettere samarbeid med alle som jobber med ungdom - her kan du lese hele den forrige saken.

Mer info om «Sålevending» finner du på Instagram.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...