Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Pakker inn gave med blod

Blodbussen kommer Storo torsdag. - Vi trenger 1000 blodgivere hver uke

Blodbussen kommer Storo torsdag. - Vi trenger 1000 blodgivere hver uke. Nå sliter vi med å med å sørge for tilstrekkelig blodlagre før jul, ifølge Vibeke Svenningsen i Blodbanken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2014 kl 08:40

STORO/OSLO:Blodbanken i Oslo er landets største Blodbank. Blodbussen kommer til Storo Storsenter på torsdag.

1000 hver uke

- Blodbanken i Oslo trenger deg - vi  trenger 1000 blodgivere hver uke for å levere nok til pasientene. Nå sliter vi med å  med å sørge for tilstrekkelig blodlagre før jul. Mange givere har det travelt nå i desember, eller de er eller har kanskje vært nylig forkjølet.ifølge bioingeniør og fagleder Vibeke Svenningsen i Blodbanken, og oppfordrer folk til å melde seg på som blodgivere i blodbanken-oslo.'

Blodbussen til Storo

Blodbanken i Oslo er landets største Blodbank, i regi av Oslo universitetssykehus, Ullevål. Man kan gi blod på Ullevål, i Hausmannsgate eller via "Blodbussen". Bussen kommer til Storo Storsenter torsdag.

Blodbanken i Oslo leverer blod og blodprodukter til alle sykehusene i Oslo-området. Det vil si alle sykehusene som tilhører Oslo universitetssykehus, i tillegg til Diakonhjemmet og Lovisenberg sykehus.

Les også: Eneste i landet - en gratis juletrikk

Neste torsdag også

- Vi vil stå på stand på Storo i tredje etasje fra klokken 12 til 23.00 11. desember. Det vil være ansatte fra Blodbanken som svarer på spørsmål og deler ut informasjon. Torsdagen etter, 18. desember, er bussen tilbake på Storo, forteller Svenningsen.

- I år blir det mange helligdager, og mange velger nok å ta fri fra jul til på nyåret. Det byr på utfordringer for blodbanken. Små barn yngre enn tre måneder som trenger blod, skal ha "ferskvare". Blodplater til er også "ferskvare" og det brukes ofte til kreftpasienter, legger Svenningsen til.

Les også: Det blir afterski på Grefsenkollen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...