Nordre Aker Budstikke

Pål Anders har gravd frem hoppbakken på Ullevålseter

Rallykjører Pål Anders Ullevålseter på hoppkanten ved Ullevålseter. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

I fjor børstet rallykjører Pål Anders Ullevålseter støvet av hopprenntradisjonen ved markastua med samme navn. Nå skal det snart hoppes mer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2018 kl 13:41

ULLEVÅLSETER: I onsdagens episode av Farmen kjendis ble eventuell videre deltagelse i TV-programmet for utfordrerne Mira Craig (35) og Pål Anders Ullevålseter (49) avgjort.

– Det var de andre kjendisene som skulle bestemme hvem som fikk bli fullverdig deltaker og hvem som måtte reise hjem. Valget falt til slutt på motorsportutøver Pål Anders Ullevålseter, som fikk bli værende på gården, skriver TV2, her kan du lese hele saken.

Også hopprenn

Men rallykjører Pål Anders ligger ikke på latsiden. Han arrangerer nemlig hopprenn også.

– På 40-, 50- og 60-tallet ble det kjørt lastebillass med folk fra byen opp for å hoppe i bakken på Ullevålseter. Det var mye liv og røre der på kveldene. Det har vært stille i bakken der en stund nå. Så, derfor så jeg muligheten for å lage et lite hopp-show igjen, skrev rallkjøreren fra flotte Ullevålseter i Nordmarka, Pål Anders Ullevålseter, på egen blogg i fjor.

HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA I FJOR, OG SE VIDEOSNUTT AV PÅL ANDERS SOM HOPPER I BAKKEN


Nordre Aker Budstikke ble med opp til Ullevålseter i forkant av fjorårets hopprenn.

– Fattern hoppet med OL-fakkelen i Oslo i 1952, han var Norges beste juniorhopper på den tiden, men var for ung til å hoppe under OL. Han syns det er stas at det blir litt liv i bakken igjen, fortalte Pål Anders videre.

Som far, så sønn

Det er ikke bare faren som er tidligere hopper, Pål Anders har også noen hopp på samvittigheten fra ung alder.

Nå er det snart på tide å grave frem hoppbakken igjen, som er på rundt 35 meter. Lørdag 17. februar, fra klokken 11,00 er de igang igjen.

Pål Anders Ullevålseter, på vei opp til toppen. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/KRISTIN TUFTE HAGA

Amatører

Krav til ski og utstyr finnes ikke, det er bare å møte opp på alle slags ski, hoppski, slalomski og bortoverski.

– Dette er for amatører og det er helt gratis å delta. Trening i bakken fra klokken 11.00 og frem til start klokken 13.00, alle oppfordres til å gå opp, det er en fin tur for tilskuere og en god oppvarming for deltagere. Gratis påmelding her på sletta, står det i facebookinvitasjonen.

Hopphistorie i Marka

Gamle Ullevålseter hoppbakke var en av mange hoppbakker i Oslo som ikke lengre er i bruk. Den ble flittig brukt av Reidar Otto Ullevålseter, og det fortelles om busslass med hoppere som kom fra byen hver onsdag.

LES OGSÅ: Den natten Louis Armstrong kjørte kanefart til Ullevålseter, og ble der ut i de små timer...

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...