Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Pål Magnus var i koma etter skiulykke - Aksel fikset nye ski 11 måneder senere

Pål Magnus Tømmervold (t.v) var svært lykkelig over at alpinkongen Aksel Lund Svindal ga ham nye ski. Foto: Foto: Andreas Lindbæk

Det ble utvilsomt god stemning da de gamle skolekompisene Aksel Lund Svindal og Pål Magnus Tømmervold ga hverandre spesielle gaver på Kvitfjell.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2014 kl 20:00

KVITFJELL: - Historien til Aksel var den som inspirerte meg som mest, da livet ble brutalt snudd på hodet 20. mars i fjor. Måten han reiste seg på etter fallet i Beaver Creek i 2007 har motivert meg mye, sier Pål Magnus Tømmervold.

Gamle venner

Tømmervold er journalist i dittOslo.no og bor på Slemdal i Oslo. Han og alpinstjernen Aksel Lund Svindal ble kjent med hverandre da de startet på idrettsfag og i samme klasse på Oppdal Videregående Skole i 1998.

Tømmervold hoppet etter hvert over til allmennfag, før Svindals skikarriere for alvor skjøt fart. Resten av olympiamesterens historie kjenner hele idrettsnorge til.

- Vi gikk i samme tyskklasse i tre år, og vår gamle tysklærer er nok veldig fornøyd med å høre hvor god Aksel er blitt i tysk. Siden har vi møttes fra tid til annen gjennom felles venner og i embets medfør. Aksel er fortsatt den gutten jeg ble kjent med for 15-16 år siden, og den som strekker hånden først når vi ses. Det sier mye om ham som person, forteller Tømmervold.

LES OGSÅ: Aksel Lund Svindal: - Oslo kan gi OL tilbake til folket

Trivelig gjensyn

På Kvitfjell møttes de nylig igjen. Lund Svindal ønsket nemlig symbolsk å overrekke sin gamle venn et nytt skipar, etter at Tømmervold for snart ett år siden ble alvorlig skadet i en skiulykke.

Det som har vist seg å være et tretthetsbrudd i den ene bindingen, sendte Kjelsås-treneren Tømmervold i bakken i høy hastighet. Det medførte 4,5 døgn i kunstig koma, blødninger i hodet, nakkebrudd på to steder og brukket bekken.

- Jeg visste ikke at du hadde vært utfor en så alvorlig ulykke. Det var leit å høre, men samtidig gøy å høre at du kommer deg tilbake, sier Lund Svindal til Tømmervold, som er fornøyd med nye ski.

- Jeg er utrolig takknemlig for at Aksel stiller opp og gir meg et par nye ski, sier han fornøyd.

Tømmervold på sin side hadde med en signert Lillestrøm-drakt som takk til sin gamle kompis. #1 Aksel sto det bak på trøyen. 

- Jeg husker fortsatt veldig godt alle Lillestrøm- og Torgeir Bjarmann-sangene Aksel lærte meg på skolen. Derfor passet det veldig bra å gi Aksel denne drakta. Bjarmann påstår dessuten at han er blitt en minst like stor fan av Aksel, som skistjernen var av Lillestrøm-legenden, sier Tømmervold.

Selve skioverrekkelsen kan du se i form av levende bilder i løpet av våren 2014 på dittOslo.no. Tømmervold er nemlig godt i gang med dokumentaren om veien tilbake til alpinbakken.

Lager dokumentar

- Jeg lager dokumentaren i første rekke for å inspirere dem som skader seg stygt på ski, eller opplever motgang i livet. Jeg har en spesiell historie, og håper den kan motivere andre ulykkesfugler. Det har utvilsomt kostet utallige treningstimer. Jeg vant aldri OL-gull, men er i ferd med å vinne helsa tilbake. Jeg tilbragte sammenhengende 3,5 måneder på sykehus. Den første måneden husker jeg ingenting fra, sier han.

- Fra jeg slo opp øynene igjen har målet vært å komme tilbake til alpinbakken. Da jeg våknet kunne jeg ikke gå, og hadde følge i dusjen. Det sier vel sitt. Jeg er på samme måte som Aksel i ferd med å komme styrket ut av mitt livs mareritt. Da kan også andre klare det. Det viktigste er å være offensiv og se fremover, sier Tømmervold. 

LES OGSÅ:

Denne tabellen topper Vålerenga

Hvilken idrett krever mest?

Se OL-øyeblikkene på ett minutt!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

  • Informasjonskapsler ("cookies") i din nettleser
  • Teknisk info på servere
  • Brukerinformasjon i databaser

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...