Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Pappa- og mammahjertene banker hardt. De har det vondt når barna har det vondt»

– I helga møtte vi en ungdom som hadde det vanskelig. Når situasjon var over fikk han en klem, og faren klappet sønnen på skuldra og sa; "come on champ". (Illustrasjonsfoto. Phillipneho / Pixabay / Creative Commons)

– I ungdomstiden kan det være at dere som foreldre føler at ungdommen ikke vil ha noe med dere å gjøre, men han trenger din støtte og trygghet, skriver politiet. De har noen gode råd til deg som er tenåringsforelder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2018 kl 16:51

OSLO: Torsdag kveld la Ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon ut en post på sin Facebook-side, der en av avsnittets ansatte forteller om gleder og bekymringer rundt det å være foreldre.

– Når vi arbeider i helgene er vi ofte på ungdomsfester som er ute av kontroll. Hendelsene kan være av en slik karakter at de preger ungdommene lenge etterpå. Vårt råd er at foreldre må snakke sammen, skriver politiet.

Her kan du lese Ungdomsavsnittets tanker, og oppfordringer, i sin helhet:

«Jeg spurte en kollega hva han opplevde som den ultimate lykke. Han svarte at han aldri var lykkeligere enn når han og sønnen på tre, lekte og lo sammen. Da sønnen kjente på å være nær pappaen sin, og pappaen følte seg som bauta og ble digget av sønnen.

Vi ved Ungdomsavsnittet er så heldig at vi får jobbe med ungdom. I jobben møter vi ulike utfordringer og noe frustrasjon..


I helga møtte vi en ungdom som hadde det vanskelig. Når situasjonen var over fikk han en klem, og faren klappet sønnen på skuldra og sa; "come on champ".

Da de ruslet av gårde tenkte jeg på det kollegaen hadde sagt om sin sønn på tre. Pappa- og mammahjertene banker hardt. De har det vondt når barna har det vondt, og de gråter når barna gråter.

Jeg tror ungdomsforeldre må hvile i at tiden med han på tre ikke kommer igjen, men at andre faser kommer, og at alle har sin porsjon med omsorg, kjærlighet, bekymring, stolthet og knytning.

LES OGSÅ: Psykologen til ungdommen: – Gi litt mer faen!

Når vi arbeider i helgene er vi ofte på ungdomsfester som er ute av kontroll. Hendelsene kan være av en slik karakter at de preger ungdommene lenge etterpå. Vårt råd er at foreldre må snakke sammen. Gjør gode avtaler med ungdommen og sett grenser. Foreldre bør vite hvor ungdommen er.


Fest uten voksne til stede er ingen god ide. Det kommer alltid andre enn de som er invitert. Vår erfaring er at det drikkes på fest, og at det ofte skjer ting på disse festene som gjør at politiet må tilkalles.

I ungdomstiden kan det være at dere som foreldre føler at ungdommen ikke vil ha noe med dere å gjøre. Hvil i at det er en del av løsrivelsen, og at de fleste ungdomsforeldre opplever det samme. Det er veldig viktig at du er til stede i denne perioden. Ungdommen trenger at du er der når han skal ut å prøve voksenlivet. Han trenger din trygghet og støtte når voksenlivet plutselig blir til en situasjon hvor politiet er involvert.

Send oss gjerne en mail hvis du vil dele noe, eller om du tenker at du trenger vår hjelp. Majorstuen.forebyggende@politiet.no»

LES OGSÅ: – Og så handler det om å ha det mamma- og pappahjertet bankende så hardt at selv om vi utfører kontroll - så forstår ungdommen at det er fordi vi bryr oss, sier politiførstebetjent


LES OGSÅ:

Politiet melder om et urovekkende omfang: – Skolene er fristed for bruk, kjøp og salg av narkotika

Øker rusbruken blant ungdom?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...