Nordre Aker Budstikke

Parkering i Oslo: Guide til alle parkeringsplasser i Oslo

PARKERING I OSLO: Gateparkering er mange steder gratis i Oslo. Sjekk skilting. Elbiler og hydrogenbiler parkerer gratis på alle offentlige avgiftsparkeringer. Elbiler i Oslo har dessuten gratis adgang til kommunale ladestasjoner. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Parkering i Oslo: Lurer du på hvor du skal sette fra deg bilen når du reiser til Oslo? Her er en oversikt over hvor du finner parkeringsplasser og parkeringshus i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2019 kl 12:36

Gateparkering, parkeringshus, gratisparkering, elbil-parkering, kinoparkering – vi viser vei i parkeringsjungelen i Oslo!

Kommunale parkeringsplasser:

Oslo kommune – Bymiljøetaten

Oslo kommune ved Bymiljøetaten administrerer gateparkering, enkelte fritidspakeringsplasser (ved turområder) og innfartsparkeringsplasser ved kollektivknutepunkt i Oslo. Det finnes både gratis- og betalingsplasser i hovedstadsgatene. Avgiftsparkeringen reguleres med skilt, og deles inn i ulike prissoner. Trafikkbelastede områder i sentrum har høyest timetakst.

Elbiler og hydrogenbiler parkerer gratis på offentlig avgiftsparkering.

Les mer på Bymiljøetatens hovedside om parkering.


Avgiftstid er fra januar 2016 kl. 09.00-20.00 på alle kommunale parkeringsplasser, både på hverdager og på lørdager.

NB! Fra januar 2016 ble tidspunkt og priser endret for offentlig gateparkering i Oslo. Les mer om de nye reglene her!

Prisoversikt: Her finner du oversikt over ulike takstgrupper og kart

Se kart over ALLE kommunale parkeringsplasser på her.

NB! Fra 2018 har mange bydeler innført beboerparkering. Les mer om det lenger ned.


Private parkeringsplasser:

Apoca parking (tidligere Europark)

Apoca parking har parkeringshus lett tilgjengelig i Oslo sentrum og ved flere kjøpesentre i byen, og tilbyr avgiftsbasert og reservert parkering på en rekke steder. Apoca parking tilbyr en rekke leie- og bedriftsavtaler.
Les mer hos Apoca parking.

Q-Park

Q-Park driver mange større og mindre parkeringsområder i Oslo, både parkeringshus og parkeringsplasser. Mange av dem i tilknytning til kjøpesentre og idrettsanlegg.

Q-Park og Oslo Kino tilbyr kinoparkering for kun 49 kroner (totalpris kl. 18.00-24.00) i fem parkeringshus tilknyttet sentrale kinoer i Oslo (Colosseum, Vika, Felix, Saga og Klingenberg). Billetten på stemples i kinoen.
Les mer hos Q-Park.

TimePark

TimePark driver større og mindre parkeringsområder i Oslo, både parkeringshus og parkeringsplasser. Flere av dem er i tilknytning til kjøpesentre.
Les mer hos TimePark.

Park Nordic

Park Nordic driver mange parkeringsanlegg i Oslo, blant annet både i tilknytning til boligområder og til kjøpesentre.
Les mer hos Park Nordic.

OnePark

OnePark driver 16 parkeringsanlegg i Oslo, flere av dem parkeringshus i Oslo sentrum.
Les mer hos OnePark.

Annen parkering:

Elbil-parkering i Oslo

Bymiljøetaten har etablert mange hundre kommunale parkeringsplasser med mulighet for lading, reservert for elbiler. Ladestasjonene låses opp ved å sende SMS til nummeret som står på ladeuttaket, eller bruke ladebrikken fra Elbilforeningen.


Det er gratis å lade og parkere elbil og ladbare hybridbiler på offentlige ladeplasser merket «for ladbar motorvogn» og «for EL-motorvogn». Du må bruke urskive. Du kan stå der like lenge som makstiden på skiltet tillater. Det er gratis å parkere elbil og hydrogenbil på offentlige parkeringsplasser, inkludert beboerparkeringssoner.

Se kart over elbil-parkeringsplasser i Oslo, og hvordan det fungerer, her.

De fleste private parkeringshus har også plasser reservert for elbiler. Se de enkelte parkeringsselskapene for informasjon om retningslinjer, priser og hvor disse finnes.

Gratisparkering i Oslo

Parkering langs offentlig vei er gratis der annet ikke er opgitt. Vær imidlertid oppmerksom på at mange områder, spesielt i sentrum er avgiftsbelagt (se punkt «kommunale parkeringsplasser» over). Følg skiltanvisninger om avgiftsbelagt parkering, begrenset parkeringstid etc. Se mer på Bymiljøetatens hovedside for parkering.

Elbiler parkerer gratis på kommunens elbilplasser. Se «Elbil-parkering» over.

Her kan du lese Oslo kommunes parkeringsbestemmelder (pdf-fil).

Beboerparkering i Oslo

Sentrumsbydelene, og enkelte av de ytre bydelene, har innført beboerparkering, som gir beboere i området gratisparkering hele døgnet. Beboerparkering krever beboerkort. Beboerkortet koster 3000 kroner per år. For gjesteparkering gjelder parkeringsavgifter og parkeringstider som anvist på skilt.

I løpet av 2017 og 2018 innfører flere bydeler beboerparkering. Dermed blir all gateparkering i disse bydelene avgiftsbelagt.

Les mer om beboerparkering, hvor det gjelder om hvem som kan søke, her.

SMS-/mobilbetaling

Enklere parkeringsbetaling? Med Oslo kommunes parkeringsapp Bil i Oslo kan parkeringen på offentlige parkeringsplasser betales med mobiltelefon. Les mer, og last ned appen, her.

Du kan også benytte appen fra Easypark. Den gjelder både for offentlige og private parkeringsplasser. Les mer hos EasyPark.

Parkering Oslo Lufthavn Gardermoen

Skal du reise fra Oslo Lufthavn Gardermoen, finnes det er rekke parkeringsalternativer i nærheten av flyplassen.

  • OSL: Les mer om parkeringshusene og parkeringsplassene nærmest terminalen hos Avinor.
  • Gardermoen parkering (Aurstad Parkering AS): Inngjerdet og bevoktet parkering med shuttlebuss til terminalen. Gardermoen parkering
  • Flight Park Gardermoen: Henter bilen din på terminalen ved avreise, og leverer den når du kommer tilbake. Flight Park Gardermoen
  • Dalen Parkering Gardermoen: Inngjerdet og bevoktet parkering med shuttlebuss til terminlaen. Dalen Parkering Gardermoen

Se forøvrig kollektivtilbudet til og fra Oslo Lufthavn:

Har du kommentarer eller tillegg til denne siden? Kontakt oss på epost.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...