Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Påsken ble vellykket da Are ble funnet igjen

Merking av kjæledyr gjør identifiseringen enklere og raskere. Som for eksempel her ved setteren Are. Foto: Alexander Synstad

Omplasseringshunden Are har mobilnummeret til matmor på sitt halsbånd. Alle kjæledyr burde merkes.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2016 kl 21:37

GREFSENKOLLEN:Årets siste påskedag ble det i samboerrådet (de to kattene pleier sjelden å bry seg) i Grefsen terrassehus vedtatt at det skulle bli tur opp til Grefsenkollen. Og det ble det.

På vei ned igjen bestemte vi oss for å ta en tur innom Trollvannsstua. Ved bommen stod en vennlig dame. Hun lurte på om vi hadde sett hennes engelske setter. En setter med bjelle som hadde fått lov til å gå litt fritt. Og som deretter tok seg litt for mange friheter.

Hun var optimistisk og antok at hunden snart ville komme tilbake.

Senere kom hun inn på Trollvannstua og ga oss en oppdatering. Setteren, som heter Are var fortsatt ikke å se eller å bli hørt. Men hun var fortsatt optimistisk. Men kanskje en liten tanke bekymret. Are hadde vært hos henne i et halvt år. Han er omplasseringshund og har ikke hatt en lett fortid.

Men med god pleie fra et godt hundemenneske har han fått bra og nytt liv.

Tross alt kan veien opp Grefsenkollen være trafikkert av både biler, og syklister som i verste fall kan støte sammen med en hund.

Som de dyregalene menneskene vi er, lovte vi selvfølgelig å se og lytte etter Are på veien ned igjen. Vi liker ikke tanken på at noens kjæledyr skal bli forsvinne.

Og det var kanskje meningen at Are skulle komme tilbake denne ettermiddagen. Da vi nærmet oss nedre deler av Grefsenkollen stoppet min samboer opp. Og lyttet. Det var faktisk lyden av en bjelle hun hørte. Det kunne jo være Are?

Etter en halvtime med klatring, løping og intens lytting i et svært ulendt terreng fikk hun endelig tak i en våt, sliten og kald engelsk setter. Og på halsbåndet var nummeret til hans kjære mamma. Etter kort tid var Are gjenforent med sin snille og hyggelige mamma. Hun måtte innrømme at hun begynte å bli bekymret.

Det ble en hyggelig slutt på Ares forsvinningsnummer. Og ikke misforstå. Poenget med denne kommentaren er ikke at vi skal profilere oss som samboerparet som redder alle dyrene.

Nei, poenget er at det er viktig at eierne merker sine kjæledyr, enten med et nummer på halsbåndet eller en mikrochip i nakken. Helst begge deler. Vi må faktisk ta med i beregningen at våre snille dyr kan forsvinne fra oss, av ulike grunner.

En identifisering av kjæledyret vil gjøre det enda enklere å spore opp eieren. Nå tror jeg faktisk at de aller fleste i vår bydel merker sine dyr. Men det kan aldri sies mange nok ganger. Og jeg tror også at de aller, aller, aller fleste mennesker i vår bydel stiller opp for å ta vare på dyr som har stukket av fra sine eiere.

Sammen med merking og dyrekjære Nordre Aker-folk gir vi dyrene en enda større sjanse for å å leve et godt liv.

Og du: Båndtvang for hund gjelder fra 1.april.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

" target="_blank">Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...