Nordre Aker Budstikke

Budsjett 2018:

Penger til nye skoler i Nordre Aker

Skolebyråd Tone Tellevik Dahl og byrådet vil bruke penger på nye skoler i Nordre Aker i årene fremover. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Byrådet lover penger til nye skoler på Frysja og Voldsløkka, og den etterlengtede utvidelsen av Engebråten skole. Bydelen kan også vente seg flere barnehagelærere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Byrådet vil bygge nytt, rehabilitere og utvide skolekapasiteten i Nordre Aker for å kunne møte forventet elevvekst i årene som kommer, melder byrådet etter budsjettfremleggelsen onsdag.

Les mer om budsjettet: Slik skal han bruke 71 milliarder kroner.

– Det handler ikke bare om nok plasser, men også at skolebyggene skal gi rom for god og variert læring, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Tone Tellevik Dahl, i en pressemelding.

Økt skolekapasitet i Nordre Aker

Byrådet har i budsjettforslaget lagt inn midler til å bygge flere skoler og å ruste opp eksisterende skole i Nordre Aker de neste årene, i tråd med anbefalingene i skolebehovsplanen:

  • Det planlegger å etablere en ny barneskole på Frysja med fire klasserekker på barnetrinnet inkludert flerbrukshall, med tentativ ferdigstillelse til 2021.

  • Det planlegges for permanent økning av kapasitet ved Engebråten skole med to klasserekker på ungdomstrinnet til skolestart 2025. Prosjektet ses i sammenheng med utbyggingen av Frysja skole og vurderes fremskyndet etter behov.
  • Den planlagte skolen på Voldsløkka i Sagene planlegges for å avlaste ungdomstrinnet i Nordre Aker.
  • Det er planlagt etablering av ungdomstrinn med byomfattende tilbud ved nye Blindern videregående skole med flerbrukshall på Sogn. Den nye skolen skal også romme Den tyske skoles og franske skoles ungdomstrinn.

Alle disse tiltakene er i tråd med forslaget til skolebehovsplan, som ble lagt frem tidligere i år. Les mer om det her.

I økonomiplanperioden (2018-21) foreslås det å investere for totalt 10,7 mrd. i skolebygg, inkludert diverse flerbrukshaller i tilknytning til skoler (beløpet er eksklusiv tomtekostnader).

Flere barnehagelærere i Nordre Aker

Byrådet har lagt inn midler til 470 flere barnehagelærere i kommunale og private barnehager i Oslo i 2018 på vei mot byrådets mål om 50 prosent barnehagelærere.

I Nordre Aker er det foreslått 6,6 mill. kroner til flere barnehagelærere i kommunale og private barnehager.

– Vi kan ikke vente og se på barns utvikling. Vi må være tett på og tidlig ute om vi skal utjevne sosiale forskjeller og gi oslobarn likeverdige muligheter i livet. Det vil utgjøre en stor forskjell i arbeidet for tidligere innsats at vi med budsjettforslaget både når og overoppfyller våre viktigste løfter fra byrådserklæringen, sier Tellevik Dahl.

Oslos mest miljøvennlige barnehage

Totalt planlegges det for 1200 flere barnehageplasser i 2018 på vei mot byrådets mål om 3000 flere barnehageplasser i 2019.


For Nordre Akers del, gjenstår Bråtenalleen barnehage med planlagt åpning ved årsskiftet 2017/18 i planen for 3000 flere barnehageplasser.

Les mer her: Nå kan du søke plass i Oslos mest miljøvennlige barnehage, Bråtenalleen.

– Vi kan ikke vente og se på barns utvikling. Vi må være tett på og tidlig ute om vi skal utjevne sosiale forskjeller og gi oslobarn likeverdige muligheter i livet. Det vil utgjøre en stor forskjell i arbeidet for tidligere innsats at vi med budsjettforslaget både når og overoppfyller våre viktigste løfter fra byrådserklæringen, sier Tellevik Dahl.

Les mer om budsjettfremleggelsen her!

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...