Nordre Aker Budstikke

Hørte rop om hjelp:

Flere personer har gått gjennom isen på Maridalsvannet

Det var flere skøyteløpere på Maridalsvannet fredag ettermiddag. Dette bildet er tatt etter at en annen person gikk gjennom isen.

Det ble en kald start på helgen for en skøyteløper på Maridalsvannet. Politiet oppsøkte deretter folk på isen for å be dem passe seg. Like etter gikk nok er person gjennom.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.02.2020 kl 14:31

MARIDALEN: Det er Oslo-politiet som like før klokka 16.30 fredag ettermiddag meldte at en person hadde gått gjennom isen på Maridalsvannet.

– Personen er i ambulansen nå, litt kald, men ellers i god form, forteller operasjonsleder Marianne Heidenstrøm.

Full utrykning

– Vi var på vei med dykkerbil og full pakke. Da vi ble sikre på at de som eventuelt hadde gått gjennom isen var oppe, var det naturlig for oss å returnere, forteller Glenn Gulbrandesen, vaktkommandør ved Oslo 110-sentral.

Brannvesenet ble varslet klokka 16.22, to minutter etter politiet.

Personen, som gikk på skøyter, skal ha gått gjennom isen i området ved Kirkeby. Operasjonslederen er ikke kjent med hvor langt fra land uhellet skal ha skjedd.


Det skal ha blitt hørt rop om hjelp i området, men da nødetatene kom til stedet var personen oppe av vannet.

Fredag ettermiddag er det flere personer på isen på Maridalsvannet.

Utrygg is

Politiet melder at deler av isen er utrygg og oppfordrer til å være forisktige før man går ut på den.

En leser på stedet forteller at flere personer er på vannet med skøyter i sørenden, fredag ettermiddag.


– Vi har ikke vært i sørenden og sett, men det har vært et tilfelle hvor en har gått gjennom isen, så den er i hvert fall ikke trygg i nord, avslutter Heidenstrøm.

Etter at patruljene var ferdige i nordenden av vannet ba hun dem om å reise til sørenden.

Nok en person gikk gjennom

Klokka 17.10 melder politiet at enda en person har gått gjennom isen. Denne gangen i motsatt ende av vannet.

– Vi fikk en ny melding om at person var gått gjennom isen på sørenden av Maridalsvannet. Vedkomne kom raskt opp av vannet og er i kontakt med patrulje nå. Isen er ikke å anse som trygg, så vi ber om at ingen beveger seg ut på isen, skriver operasjonssentralen.


Klokka 17.40 advarer også Brann- og redningsetaten:

– Isforholdene er ikke sikre! Flere personer har gått igjennom isen idag. Vi oppfordrer alle til å være forsiktige, og sjekke forholdene nøye før man går ut på isen, spesielt der hvor det er rennende vann i nærheten.

Politiet ankom sørenden av Maridalsvannet i 17-tiden for å be folk utvise forsiktighet.

Maridalsvannet ved Oset fredag ettermiddag.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...