Nordre Aker Budstikke

Phillip og Joakim er Oslomestere i salg

OHG-elevene Phillip Jakobsen fra Røa og Joakim Leikfoss fra Østensjø er Oslomestere i salg og service! Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nydalens egne finalister ble slått på målstreken av disse gutta fra OHG, da Oslomesterskapet i salgsfaget ble holdt på Nydalen vgs.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2019 kl 12:14

NYDALEN: Flere elever velger yrkesfag: Andelen søkere til yrkesfaglig Vg1 i Oslo har økt fra 25 prosent i 2018 til 26,7 prosent i 2019.

Samlet sett er det 220 flere søkere med ungdomsrett som har søkt Vg1 yrkesfag. Både Vg1 bygg- og anleggsteknikk, Vg1 elektrofag, Vg1 teknikk og industriell produksjon, Vg1 helse- og oppvekstfag og Vg1 service og samferdsel har flere søkere enn i fjor.

I august skal Silje Kjærnli (20) representere Norge i Yrkesfag-VM i Russland, som den første lærlingen i helsearbeiderfaget. Silje har tidligere vært elev ved Nydalen vgs.

Oslomesterskap

Og Nydalen videregående skole var arena for Oslomesterskapet i salgfaget 20. mars, for elever på Vg2 salg, service og sikkerhet. Etter interne skolekonkurranser, gikk to lag fra hver av salg- og serviceskolene i Oslo – Etterstad, Oslo Handelsgym og Nydalen – videre til finalen.

Mesterskapet organiseres av World Skills. Arrangøren som er Opplæringskontoret i Oslo, hadde i samarbeid med Telenorbutikken laget en finaleoppgave rundt salg av mobiltelefonen Huawei Mate 20 PRO. Elevene skulle bygge et fysisk varetorg og presentere og selge telefonen. Målet var at gjennom salgsprosessen skulle elevene få "kunden" til å komme til en beslutning om kjøp.


Helt til topps gikk Phillip Jakobsen og Joakim Leikfoss fra Oslo Handelsgym. Juryen, bestående av representanter fra to opplæringskontorer og en Telenorbutikk, trakk fram lagets salgsstand som svært gjennomtenkt, og at de hadde god produktkunnskap, at de gjorde løpende behovsanalyser gjennom kjøpeprosessen.

Thor-Erik Gulliksen i Opplæringskontoret gratulerer vinnerne under premieutdelingen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Det var utrolig spennende og lærerikt, sier de to vinnerne, som innrømmer at de var litt nervøse før det hele startet.

– Jeg var ikke sikker på at vi skulle vinne. Det er veldig mange flinke elever her, sier Phillip.

Til NM

Oppgaven fikk de én dag før, og brukte mye tid på å lese seg opp på produktet, og pugge spesifikasjonene.


– Så la vi en salgsstrategi, og gjorde behovsanalyser, forklarer guttene.

– Behovsanalyse?

– Ja, spørre hvilket behov kunden har, og kunne matche tilbudet etter det.

Nå venter deltakelse i NM i yrkesfag på Ringsaker vgs. 10. april for de to OHG-elevene – som fikk beholde hver sin splitter nye mobiltelefon som premie.

Bak Phillip og Joakim på «pallen» kom begge de to Nydalen-lagene: Andreplassen gikk til Stine Kongevold Bjørnebek og Matty Halsør, mens 3. plassen var det Sania Khan og Keren Masanka Kapinga som fikk.


1. plass: Phillip Jakobsen og Joakim Leikfoss (OHG). 3. plass: Keren Masanka Kapinga og Sania Khan (Nydalen vgs). 2. plass: Stine Kongevold Bjørnebek og Matty Halsør. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Virkelighet inn i skolen

Oslomesterskapet i salgsfaget ble i år arrangert for femte gang.

– Med dette bringer vi virkeligheten inn i klasserommet. Det er en metode som gjør at elevene blir ekstra engasjerte, sier Thor-Erik Gulliksen i kariereenheten i Oslo fylkeskommune.

Samarbeidet med næringslivet, i dette tilfellet Telenor, knytter skole og næringsliv tettere sammen, mener han. Næringslivet får se hva slags lærlinger som kommer fra Osloskolen, og kontakten er nyttig for elevene som senere skal ut i en lærebedrift.

– Dette er også med på å bryte barriærer. Elevene ser at det ikke er så skummelt på komme i kontakt med bedrifter, sier medarrangør Ole Lorentzen, nettverkskordinator for service og samferdsel i Oslo fylkeskommune.


– Alle elevene har prestert veldig bra i dag, på et høyt nivå, og har all grunn til å være stolte over innsatsen sin i dag, legger Gulliksen til.

– Oslo har veldig mange bra elever som sitter med masse kunnskap, og som er gode representanter for yrkesfagene. Det er svært positivt at søkertallene til yrkesfag øker i år, sier Lorentzen.

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...