Nordre Aker Budstikke

154 nye antrekk:

Pinnene har gått i hele sommer

Nye antrekk er nylig levert sykehuset. Foto: Grefsen og Kjelsås Husflidlag

154 nye små antrekk med tilbehør er nå levert til sykehuset.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.07.2021 kl 12:28

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt de strikkeglade damene i Grefsen og Kjelsås Husflidlag. I elleve år så langt har de strikket babytøy til prematurbarn født på Ullevål sykehus -her kan du lese mer.

Strikkegjengen i Grefsen og Kjelsås Husflidlag møttes på parkeringsplassen ved frivillighetssentralen i Glads vei i våres, da pandemisituasjonen gjorde at de ikke kunne møtes inne, for utlevering og mottak av garn. Foto: Kristin Tufte Haga (arkiv)

– Vi har et lite samarbeid med frivillighetssentralen, og har faste møter ellers, inne på sentralen. Det var faktisk det sosiale som var starten på disse treffene og husflidlaget. Vi ble kjent med Amandaprosjektet, men etterhvert fikk vi en avtale med Ullevål sykehus direkte, og nå leverer vi babytøy og litt annet strikk dit, rundt fire ganger i året. I løpet av ett år leverer vi rundt 300 sett til sykehuset, fortalte Eva til avisa tidligere i år.

På grunn av pandemisituasjonen møttes på parkeringsplassen ved frivillighetssentralten, for å dele ut og motta garn.

Her bilder fra den forrige saken:


Nå har de denne måneden levert mange nye små antrekk til sykehuset. På sin egen Facebook-side skriver de at de har vært på sykehuset og overlevert til nyfødtintensiven, hele 154 gavesett, pluss poser med blant annet luer og sokker.

Eva forteller at de ikke har strikket mer enn vanlig, men pinnene går jevnt:

– Vi har ikke strikket mer enn vanlig. Denne leveringen er produsert fra midten av januar til midten av juni. Selv uten at vi har kunnet sitte sammen å strikke, sier Eva til Nordre Aker Budstikke denne uka.

De ferdige antrekkene blir vasket og pakket ned før levering til sykehuset.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...