Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Plan- og bygningsetaten: – Det er alltid et spørsmål hva man ønsker politisk

- Det er alltid et spørsmål om hva man ønsker politisk, sier Morten Waastøl i Plan -og bygningsetaten. Foto: Alexander Synstad

– Nedre Grefsen og Storo er noen av de mest komplekse områdene vi har i Oslo, sier Morten Wasstøl i Plan- og bygningsetaten. Han vil nødig forskuttere hvordan den endelige reguleringsplanen vil se ut i det omstridte området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2016 kl 14:45

NYDALEN/GREFSEN: – I bunn og grunn kommer alt an på hva man ønsker politisk, slo Wasstøl fast overfor miljø, plan -og samferdselskomiteen mandag kveld.
Han var invitert for å informere om det videre arbeidet i planprosessen rundt nedre Grefsen og Storo.

I flere måneder har dette vært den heteste og mest omstridte saken i bydel Nordre Aker. Saken ble avslørt av Haavard Nordlie i Talefoten i februar.

Kommende planprogram

Wasstøl verken senket eller hevet temperaturen i saken da han informerte medlemmene i komiteen.

Om ikke så lenge skal arbeidet med planprogrammet starte. Den skal gi retningslinjer og premissene til det videre arbeidet fram mot endelig reguleringsplan.

LES OGSÅ: Enormt oppmøte da BU behandlet nedre Grefsen

Men det er liten tvil at noe vil skje. Han peker blant annet på at det er helt naturlig å fortette rundt kollektivknutepunkter.

– De siste årene har vi fortettet rundt områder med god kollektivdekning. For eksempel på Røa, Holtet og Sæter. Og nedre Grefsen er en del av Storo kollektivknutepunkt. På grunn av bebyggelsen er området noe av det mest komplekse vi har, sier Waastøl.

Han vet godt at folk er svært opptatt av hvor tett utnyttelsen til slutt blir på nedre Grefsen.

LES OGSÅ: Slik gikk BU-møtet: Skal kjempe mot sine egne, om nødvendig

Som Grünerløkka og Majorstuen

– Kommuneplanen har klare retningslinjer om utnyttelsesgrad. I området uten kollektivknutepunkt skal utnyttelsesgraden være 100 prosent. I områder med kollektivknutepunkt skal den være på 125 prosent. Henholdsvis vil det være som Grünerløkka og Majorstuen, sier Waastøl.

– Området rundt Storo er blant stedene i landet med best kollektivdekning, ikke øke biltrafikken. Det skal legges til rette for syklende og gående.

Og han følger videre opp:

– Men det er viktig å presisere at det ikke sier noe om hvor høyt det skal bygges. Planprogrammet skal avgjøre hva som er realistisk å gjennmføre, hva man skal utrede og hva slags område vi har med å gjøre. Dette er førstefasen, sier Waastøl.

Han anslår at planprogrammet kan ta mellom et halvt og ett år å gjennomføre.

LES OGSÅ: – Rasering og vandalisme!

Tvang?

Komitémedlem Sidsel Kjeldaas Salte (H) spurte om tvang vil blir vurdert brukt.

– Igjen er dette et spørsmål om hva man ønsker politisk. Men ekspropriering er ikke noe vi har hatt tradisjoner for i Oslo. Verken for bygging av skoler eller boligbygging. Men det som vil skje til slutt er at grunneierne vil få byggerett. Det betyr at det blir muligheter til å bygge ut, sier Wasstøl.

Og det vet også utbyggere.

– Vi vet at folk har har utbyggere på døra som ønsker å kjøpe grunn med tanke på framtidig utbygging, sier Wasstøl.

LES OGSÅ: Skattebetalerforeningen: Dette må du vite – Selger du til utbyggere kan du få skattesjokk

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...