Nordre Aker Budstikke

Plan- og bygningsetaten ønsker ikke nytt møte med utbygger

Illustrasjon av planene, fra oktober 2018. Søndre Tåsen gård midt i bildet. Blåsbortveien går bak de bakerste bygningsvolumene. Ill.: Solon Eiendom AS - Reiulf Ramstad Arkitekter AS

Etaten sier nei til Solon Eiendoms ønske om nytt møte om utbygging på Søndre Tåsen gård. Høydene må reduseres før det blir aktuelt, mener de.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TÅSEN: Solon Eiendom/Tåsen Boligutvikling AS og InBY leverte sitt forslag til regulering og utbygging på eiendommene rundt Søndre Tåsen gård, nærmere bestemt adressene Tåsenveien 71 - Blåsbortveien 18-32, i september i fjor. Dette forslaget ble møtt med stor motstand i lokalmiljøet, og av bydelspolitikerne. Berg Nordberg Sogn Tåsen vel mente planene ville gjøre Tåsen «mørk tett og farlig». Solon Eiendom svarte at de var forberedt på diskusjon, og at de «oppfatter at mye av motstanden er mot fortetting av Tåsen generelt».

I referatet fra oppstartsmøtet skriver PBE at forslaget viser for høy utnyttelse, og at «eksisterende bebyggelse, kulturminneverdier og vegetasjon gir begrensninger for utvikling innenfor planområdet».

Ikke nytt møte

Det ble også holdt et andre oppstartsmøte. Fra saksinnsyn går det frem at 17. oktober sendte InBY en henvendelse til Plan- og bygningsetaten om at de jobber med ferdigsstillelse av materiale for Søndre Tåsen gård, og at de ønsker et nytt møte, noe Plan- og bygningsetaten ikke er veldig interessert i:

«Vi ser ingen grunn til å ha nytt møte nå. Slik vi har vært tydelige på ble saken opprinnelig vurdert som en stoppesak. Dere fikk likevel anledning til å omprosjektere. I oppstartsmøte 2 fikk dere enda en mulighet til å omprosjektere:

Fagkyndig jobber videre med et ytterligere bearbeidet planinitiativ og flere volumstudier som viser sammenhengen med omgivelsene. PBE understreker at høydene må reduseres i sær mot Blåsbortveien. Dersom PBE vurderer at bebyggelsen i planforslaget blir redusert i tilstrekkelig grad, kan det meldes til planforum på nytt», skriver Plan- og bygningsetaten tilbake til InBY.

Kudos

Svaret høster ros fra beboere i området, som er samlet gjennom Tåsenaksjonen. På egen Facebook-side skriver aksjonen:

«Kudos til Plan- og bygningsetaten, Oslo kommune som står på sitt overfor Solon i saken om utbygging av Søndre-Tåsen gård! Utbygger ønsket enda et nytt møte, men etaten svarte kontant nei. Først må høydene reduseres.»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...