Nordre Aker Budstikke

Planen: 200 nye leiligheter på eiendommen til den gamle fabrikken

Oslo Finerfabrikk i Frysjaveien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Leilighetene ved Akerselva er tenkt i blokker fra tre og fire etasjer, til åtte etasjer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2019 kl 10:40

BREKKE: Fra saksinnsyn i Plan- og bygningsetaten går det frem at det nå er under bestilling et oppstartsmøte for å bygge om den gamle finérfabrikken i Frysjaveien 29, til boliger. Det er Oslo Finerfabrikk som selv står som tiltakshaver:

«Eiendommen er i dag bebygget med lokalene som huser Oslo Finerfabrikk sin virksomhet, med kontor og lagerfunksjoner. Byggene ble opprinnelig oppført i 1958, men er tilpasset endringene i driften. Bebyggelsen er oppført i sammenhengende volumer med inngang fra Frysjaveien.»

Eiendommen ligger på motsatt side av Frysjaveien, og litt lenger sør i det gamle industriområdet, for der Obos nå bygger Frysjaparken. Eiendommen er nabo med Frysjaveien 31, Møller-tomta, som Oslo kommune har kjøpt for å bygge skole på.

Illustrasjon av nye tenkte blokker (hvite) i Frysjaveien, der den gamle finérfabrikken ligger i dag. Foto: GRAPE ARCHITECTS AS

Det er så langt ikke sikkert om eksisterende bygg skal gjenbrukes, eller ikke:


«Planområdet foreslås utbygget med en oppbrutt kvartalstruktur med en tydelig henvendelse langs Frysjaveien. Det er ønskelig å legge til rette for utadrettet virksomhet i første etasje med utganger ut mot fremtidig gaterom i Frysjaveien (…) Den høyeste bebyggelsen legges i den nordre delen av eiendommen og gjenspeiler volum og høyder på andre siden av veien. Mot Akerselva legges ny bebyggelse delvis inn i terrenget og skaper dermed lavere høyder for å sikre god romlighet og solforhold på felles uteområder. Foreslåtte høyder strekker seg fra 3(4) etasjer til 8. Bebyggelsen mot eksisterende boliger i sør er lavere enn resten av bebyggelsen mot Frysjaveien og bidrar til en mykere overgang mellom eksisterende og ny bebyggelse», står det også i sakspapirene.

Det er tenkt at utbyggingen kan bli til rundt 200 boliger - her kan du lese og se flere detaljer om planene, og følge saken i saksinnsyn.

Det er Grape Architects AS som er søker på vegne av Oslo Finerfabrikk AS.

I tillegg til utbyggingen av Frysjaparken, er det boligplaner også på Stillatorget og i gamle Tandberg radiofabrikk.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...