Nordre Aker Budstikke

Plassene får betaling og ladeplikt

Ladeplassene i Badebakken vil om kort tid bli skiltet om til betalplasser. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

I løpet av året vil alle kommunale ladeplasser for elbil bli avgiftsbelagte. Arbeidet med omskilting er godt i gang.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2019 kl 14:47

NORDRE AKER: Inntil i år har det vært kostnadsfritt for eiere av elbiler å lade bilen på kommunale ladeplasser i Oslo, men i løpet av 2019 innføres det betaling. Alle nyetablerte ladeplasser blir betalplasser, og de eksisterende skiltes om fortløpende.

Ifølge Bymiljøetaten er årsaken å øke sirkulasjonen og sikre bedre tilgjengelighet til ladepunktene for dem som faktisk trenger det.

Badebakken, Betzy Kjelsbergs vei og Linderudkollen

Nå er omskiltingen av flere ladeplasser i Nordre Aker i gang. I februar ble det sendt ut varsel om omskilting for ladeplassene i Badebakken, Betzy Kjelsbergs vei (nyetablerte plasser) og på parkeringsplassen ved Linderudkollen.

Disse skiltene vil i løpet av året skiftes ut på alle ledeplasser i Oslo.

Fra før er de nye ladeplassene i Kapellveien ved Grefsenveien avgiftsbelagt. Nordre Aker Budstikke kjenner ikke til når øvrige ladeplasser i bydelen blir skiltet om, men har spurt Bymiljøetaten om det foreligger en slik oversikt.


Foreløpig er det ikke utarbeidet en tidsplan for utrulling, men etaten tar sikte på å ha en utrulling med 1-2 måneders mellomrom. Bymiljøetaten opplyser at de nå er i gang med å «vaske» listen for neste utrulling.

LES OGSÅ: Bymiljøetaten ønsker tips til hvor de kan reetablere nedlagt ladestasjon på Grefsen

Skiltene

Skiltene som i dag viser tidsbegrenset parkering på ladeplasser, med urskive, skiftes ut med nye skilt som sier "Ladbar motorvogn under lading mot avgift". For noen av plassene oppheves den tidligere tidsbegrensningen, men det er krav om at bilen lader, og du må betale for tiden du står der. På andre plasser begrenses ladetiden til tre timer.

To av skiltene som nå erstatter de tidligere gratis ladeplassene.

Ladeplassene prises etter takstsone 3051-3054. Etter det Nordre Aker Budstikke erfarer er det takstsonene 3052 og 3054 som vil bli brukt for de eksisterende ladeplassene. Det betyr at lading vil koste 10 kroner per time i tidsrommet 09-20, og 5 kroner per time kl. 20-09. Dette vil gjelde for elbiler, og hybridbiler med lading. Betaling skjer via Oslo kommunes «Bil i Oslo»-app.


Totalt er det nå 1300 kommunale ladeplasser til elbiler i Oslo. I løpet av 2019 skal det etableres 600 nye ladeplasser.

Betaling for lading trer i kraft så snart de nye skiltene er satt opp. Elbiler vil fortsatt få parkere gratis på vanlige, kommunale parkeringsplasser hvor det ikke er ladeplasser, og der det er beboerparkering.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...