Nordre Aker Budstikke

Politianmelder kunstgressentreprenør og underleverandør

Så sent som i mai 2018 var idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) på befaring i Nordre Aker, og besøkte blant annet Lyn-klubben på Kringsjå, og kunstgressbane Kringsjå III. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Dette er skattebetalernes penger, og vi kan ikke ha leverandører som uriktig beriker seg på disse, sier direktør for Bymiljøetaten, Gerd Robsahm Kjørven, og etaten erkjenner mangelfull kontraktsoppfølging internt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2018 kl 21:32

NORDRE AKER: Mandag 2. juli sender Oslo kommune ut pressemelding om at Bymiljøetaten politianmelder en kunstgressleverandør:

– Bymiljøetaten leverte i dag politianmeldelse mot en entreprenør og en underleverandør, etter å ha avdekket at selskapet leverte fiktive fakturaer i et kunstgress-prosjekt. Mistanken mot entreprenøren kom etter en gjennomgang av kostnadene på flere kunstgressbaneanlegg som ble bygd i 2016.

Videre står det i pressemeldingen:

– I en gjennomgang i 2017 av utførte kunstgressbane-prosjekter, oppdaget Bymiljøetaten enkeltprosjekter med en totalkostnad som avvek fra forventning, basert på de enkelte leverandørenes rammeavtalepriser med etaten. Etatens undersøkelser av kostnaden reiste behov for nærmere undersøkelser mot to entreprenører, og Bymiljøetaten innhentet ekstern bistand av revisjonsselskapet EY.

Nordre Aker Budstikke kjenner til at dette også gjelder en leveranse i Nordre Aker; en kunstgressbane på Kringsjå, benevnt i saken som Kringsjå III.

Entreprenør og underleverandør

EY har gjennom sine undersøkelser bekreftet mistanken om at en entreprenør, med hjelp av en underleverandør har fakturert for mer enn hva som faktisk har blitt utført av arbeid på ett av kunstgressbane-prosjektene som ble gjennomført i sommermånedene i 2016. I intervju med EY har entreprenøren erkjent at de sammen med underleverandøren har oppgitt og fakturert et fiktivt volum til kommunen. Bymiljøetaten politianmelder nå begge selskapene.

– Det er avdekket overfakturering i størrelsesorden på rundt 350.000 kroner, og vi velger å anmelde forholdet, sier etatsdirektør Gerd Robsahm Kjørven.

– Dette er skattebetalernes penger, og vi kan ikke ha leverandører som uriktig beriker seg på disse, sier Robsahm Kjørven.

Erkjenner mangelfull intern oppfølging

I tillegg er det avdekket at en annen leverandør har fakturert med priser som ikke er omfattet av rammeavtalen. Bymiljøetaten vurderer nå om de skal gå til rettslig oppfølging av denne entreprenøren.


Videre går det frem av pressemeldingen at det i rapporten fra EY, også ble pekt på at det på tidspunktet for anskaffelse og bygging av disse banene i 2015/2016, var til dels mangelfull kontraktsoppfølging på dette området internt i Bymiljøetaten.

– Dette har etaten tatt tak i. Det er satt av mer ressurser i Bymiljøetaten til å kunne håndtere offentlige anskaffelser. Området er styrket både med hensyn til kapasitet og kompetanse. Det er også etablert tydelige fullmaktsforhold og det er satt langt større fokus på risikostyring og internkontroll enn det som var tilfelle når rammeavtalen fra 2015 ble inngått. Avtalen er nå utløpt, og etaten har inngått nye rammeavtaler med nye leverandører.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...