Nordre Aker Budstikke

Universitetsbygg evakuert etter brann - uavklarte skader

Nødetatene til Blindern, søndag ettermiddag, etter melding om røyk fra tak. Foto: CHRISTIAN FREDRIK BORG

Nødetatene rykket ut med store styrker etter melding om kraftig røyk fra et bygg tilhørende Universitet i Oslo søndag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.01.2020 kl 18:09

BLINDERN: Søndag ettermiddag melder politiet klokken 15.16 om mulig brann på Blindern og Universitetet i Oslo, i Sem Sælands vei. Meldingen skal være at det kommer røyk fra et tak. Minutter senere melder politiet videre:

Én time etter brannen er det fortsatt stort oppbud av nødetater på stedet.

Kjemibygget

Brannen skal ha oppstått i kjemibygget på Universitet i Oslo. Brannvesenet brukte stige for å komme til taket.


- Litt etter klokken tre kom det inn melding om brann fra kjemibygget på Universitet på Blindern. Brannvesenet ankom og fikk lokalisert et branntilløp midt i bygningen, forteller innsatsleder Erik Hestvik i Oslo-politiet.

Innsatsleder Erik Hestvik i Oslo-politiet. Foto: Christian Fredrik Borg

Brannen ble meldt slukket klokken 15.39.

Startet på kontor

OPPDATERT: Klokken 18 forteller vaktkommandør Morten Grimstad ved Oslo 110-sentral at brannen startet på et kontor og deretter spredde seg til ventilasjonsanlegget.


Han har ikke lov til å fortelle om hva årsaken til brannen kan være og henviser til politiet. Grimstad opplyser imidlertid at brann- og redningsetaten fortsatt er på stedet med to biler for å kontrollere at det ikke vil begynne å brenne igjen.

Hverken krimvakta eller operasjonsleder Guro Sandnes har mer informasjon om årsaken.

- Alvorlig

- Det er naturligvis alvorlig. Det var en beredskap knyttet til objektet og eventuell oppbevaring av kjemikalier her inne. Per nå har vi ingen bekymring knyttet til virkningen av dette, utdypet innsatslederen.

Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

- Hva er det som har brent?


- Det kan jeg ikke si noe om. Vår prioritert nå er at alle er friske, og det er de, svarer han på Nordre Aker Budstikkes spørsmål.

Foto: Christian Fredrik Borg

Brannvesenet vil sikre tilstedeværelse og lufte ut av bygget. Det er for tidlig å si noe om når bygget kan åpne.

- Er brannen isolert til ventilasjonssystemet?

- De detaljene kan jeg ikke gå inn på, forteller Hestvik.

Brygget øl - ble evakuert

22 personer ble evakuerte etter brannen og har fått tilsyn. Ingen av dem skal være skadd, men flere fikk varmepledd fra nødetatene på stedet. De fleste var studenter og ble flyttet til et annet bygg. De ble rutinemessig avhørt, men fikk gå klokken 16.25.

Flere av studentene som oppholdt seg i bygget Nordre Aker Budstikke har snakket med, trodde først det kun var falsk alarm.

- Det går alarmer her hele tiden, fortalte de.

Noen av de evakuerte skal også ha brygget øl inne i bygget, og trodde det var det som forårsaket alarmen.

Bygget skal også være tilhørende andre avdelinger ved Universitetet.

Etterforsker

Krimvakta ankom stedet i en sivil politibil. En person ble avhørt i bilen mens politiet og brannvesenet studerte plantegningene.

- Er det grunn til å tro at brannen er påsatt?

- Alle branner av en slik karakter blir etterforsket, uavhengig av hvordan den startet.

Innsatslederen kan ikke fortelle hvorvidt studentene vil kunne bruke bygget mandag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...