Nordre Aker Budstikke

Politiet etterforsker «alvorlig uønsket hendelse ved skolen»

Nordberg skole er en ungdomsskole i Nordre Aker, med ca. 590 elever – 6 klasser på 8. trinn, 7 klasser på 9. trinn og 8 klasser på 10. trinn. Skolen har 55 lærere. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Fredag formiddag rykket både brann- og redningsetaten og politi ut til Nordberg skole, rektor forteller foreldre om hærverk på brannvarslere ved skolen og at noen skal ha tent på papir.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2019 kl 16:59

KRINGSJÅ: Fredag sendte rektor ved Nordberg ungdomsskole, Lise Byom-Nilssen, ut følgende informasjon til foreldrene:

«Alvorlig hendelse»

«Vi har i dag hatt en alvorlig uønsket hendelse på skolen. Brannalarmen ble utløst etter at noen hadde tent på papir. Det var samtidig utført hærverk på flere varslere rundt i bygget. Dette medførte full utrykning av brannvesen og politi. Alle ble evakuert etter gjeldende rutiner. I etterkant av hendelsen samlet vi alle elever i gymsalen der representanter for politi og brannvesen forklarte alvoret i hendelsen. Politiet etterforsker saken videre med høy prioritet.»

Etterforskes

Operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt forteller at de ser alvorlig på hendelsen.

– Vi fikk melding om forholdet, den automatiske brannalarmen var utløst klokken 10.45, og politiet rykket ut med Brann- og redningsetaten. Vaktmester kunne også fortelle at noe papir var påtent, men som fremsto som slukket. Hele skolen, med ansatte og elever ble evakuert. Noen skal også ha forsøkt å ødelegge deler av brannvarslingssystemet. Det ble møte i gymsalen med ansatte, elever og politi, hvor alvoret i saken ble understreket, sier Pedersen.

– Vi har per nå ingen mistenkte i saken, men saken etterforskes videre. Vi ser alvorlig på denne hendelsen, både at det er sabotasje på brannvarslingssystemet, og at det er tent på i skolen, opplyser operasjonslederen.


Rektor Lise Byom-Nilssen sier til Nordre Aker Budstikke at hun ikke ønsker å kommentere saken utover informasjonen som er sendt på sms til foreldrene.

Slåsskamp ved Kiwi

Politiet måtte også rykke ut til Nordberg skole i januar, da elever fra skolen havnet i slåsskamp med ansatte ved Kiwi-butikken ved studentbyen i nærheten. Les mer om det her.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...