Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Politiet har stengt Kjelsås-gatekjøkken tre ganger - er stadig åpent

Gatekjøkken på Kjelsås skaper hodebry for politi og Næringsetaten.

Politiet og Næringsetaten har prøvd å stenge stedet flere ganger. Foto: Arkivfoto

Til tross for at politiet og Næringsetaten har prøvd å stenge gatekjøkkenet i den gamle Shell-stasjonen på Kjelsås tre ganger de siste månedene, er det stadig åpent.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2015 kl 14:12

KJELSÅS: Det er Dagens Næringsliv som skriver at driften på gatekjøkkenet i lokalene til den nedlagte bensinstasjonen i Kjelsåsveien, har blitt en juridisk nøtt for politiet og Næringsetaten.

Kontrollører fra Mattilsynet skal ha blitt utsatt for grove trusler fra ansatte ved gatekjøkkenet, da stedet ble kontrollert i fjor høst. Stedet ble stengt etter at det ble påpekt helserisiko. En person uten oppholdstillatelse ble også pågrepet. Alle gangene har stedet raskt åpnet igjen, sist denne uken.

Politiet vil stenge gatekjøkken og vaskehall

- Både vaskehallen og gatekjøkkenet er virksomheter som vi gjerne skulle ha stengt. De som står bak er ekstremt useriøse og absolutt ikke samarbeidsvillige, sier politioverbetjent Alf-Magne Fredriksen til Dagens Næringsliv.

Driveren av gatekjøkkenet er anmeldt av Mattilsynet for trusler. I tillegg er stedet anmeldt for bruk av ulovlig arbeidskraft, ulovlig drift og gjentatte brudd på serveringsloven.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Utfordringen for myndighetene er at gatekjøkkenet har omdefinert driften fra gatekjøkken til take away.

I følge Næringsetaten er det svært få steder som kan drive uten serveringsbevilling, hvis de ikke utelukkende driver utkjøring av mat. Og mens utsalget har skilt på døra som sier at de kun driver utkjøring, oberverte myndighetens kontrollører at kundene gikk inn og hentet mat selv, i følge Dagens Næringsliv.

Selskapets advokat, Per-Anders Rørvik, mener grensen for servering og take away er hårfin.

- Take away og cateringsteder som dette  trenger ikke serveringsbevilling, og driver det som heter bevillingsfri virksomhet. Det fortæres ikke mat og drikke på stedet. Det er vel av den grunn at stedet nå har åpnet igjen, sa advokaten, til Nordre Aker Budstikke i desember.

 

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...