Nordre Aker Budstikke

Politiet: - Hold ungdommene deres hjemme og inne disse kveldene

Illustrasjonsfoto/Skjermdump fra Facebook.

– Tradisjonen tro, forventer vi på Ungdomsavsnittet at det blir mange berusede 10. klassinger å se ute på strendene, parkene og faktisk skolegårdene på kveldstid denne uken, og spesielt på onsdag og torsdag kveld/natt, skriver Jostein ved Ungdomsavsnittet på Majorstuen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Vi er på vei inn i den siste skoleuka før sommerferien, og politiet frykter fester med overstadig berusede ungdommer og potensielt farlige situasjoner, for årets 10. klassekull.

Ifølge politiet er dette en kveld mange ungdom debuterer med rusmidler. I 2015 sendte Ungdomsavsnittet på Majorstuen poltistasjon, som dekker bydelene Nordre Aker, Vestre Aker, Ullern og Frogner, ut et brev til 10. klasseforeldrene, for å bevisstgjøre dem utfordringene politiet ser.

Mandag 18. juni har Jostein, operativ forebygger ved Ungdomsavsnittet, lagt ut et innlegg på avsnittets Facebook-side, der han går så langt at han oppfordrer foreldre til å holde ungom unna disse festene:

– Alkohol og ungdommer fører ofte til uheldige situasjoner. Jeg har opplevd slåsskamper, voldtekter, alkoholforgiftning, ulykker og livsfarlige situasjoner som ungdommen ikke har vært i stand til å håndtere.

Her kan du lese hele innlegget, som er publisert på Facebook-siden til Ungdomsavsnittet:

Kjære foreldre og foresatte til ungdom i 10. klasse!

«Vi går nå inn i den siste uken av dette skoleåret og ungdommen din er snart ferdig med ungdomsskolen. Tradisjonen tro, forventer vi på Ungdomsavsnittet at det blir mange berusede 10. klassinger å se ute på strendene, parkene og faktisk skolegårdene på kveldstid denne uken, og spesielt på onsdag og torsdag kveld/natt.

Som politimann vil jeg oppfordre dere til å holde ungdommene deres hjemme og inne disse kveldene, men jeg forstår at det kan virke noe strengt.

Nå er det slik at det er dere som foreldre/foresatte som kjenner deres ungdom best. Og det er dere som skal bestemme hvor grensene skal gå, og hva din ungdom skal få lov til å være med på av feiring denne uken.

For å hjelpe dere med avgjørelsen, vil jeg dele noen av mine erfaringer med dere:


Om ungdommen din lover å ikke drikke alkohol, så kan det godt være at vedkommende ikke gjør det, men min erfaring er at mange av ungdommene som feirer avslutningen av ungdomsskolen drikker alkohol. Og drikkepresset kan bli meget stort.

Jeg har ofte hørt fra ungdommen at "vi passer på hverandre om noen blir fulle", dette har jeg flere ganger sett at ikke alltid stemmer. Når jeg kommer over ungdom som er overstadig beruset, så ligger de ofte alene.

Alkohol og ungdommer fører ofte til uheldige situasjoner. Jeg har opplevd slåsskamper, voldtekter, alkoholforgiftning, ulykker og livsfarlige situasjoner som ungdommen ikke har vært i stand til å håndtere.

Men det er også viktig å fortelle at de fleste ungdommene som feirer at de er ferdige med ungdomsskolen har det hyggelig, de oppfører seg pent og kommer hjem til avtalt tid.

Jeg vet ikke hva som er riktig avgjørelse for din ungdom, men om dere lar vedkommende få gå ut å feire denne uken, så lov meg en ting: Sitt oppe og vent på at ungdommen kommer seg trygt hjem. Slå ikke av lyden på telefonen og vær klar til å rykke ut om ungdommen trenger deg (dette gjelder også om ungdommen skal sove hos noen andre).


Hilsen Jostein, operativ forebygger ved Ungdomsavsnittet Majorstuen politistasjon.

PS. Ungdomsavsnittet bruker ingen penger på å promotere våre innlegg på Facebook. Om du vil hjelpe oss å nå ut til flest mulig, oppfordrer vi til å like og dele innlegget vårt.»

LES MER:

Politiet melder om et urovekkende omfang: – Skolene er fristed for bruk, kjøp og salg av narkotika

Debuterer med rusmidler: Politiet sender ut advarsler til ungdomsskole-foreldre


SaLTo: – Snakk med ungene om rus allerede på barneskolen

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...