Nordre Aker Budstikke

Politiet skryter av ungdommen: – Oppriktig rørt

Politiets forebyggende enhet på Oslo vest skryter av ungdommen i denne vanskelige tiden. Foto: Nordre Aker Budstikke (illustrasjonsfoto)

- Vi forstår at dette har vært, og er en vanskelig tid. Samtidig opplever vi at russen med foreldrene og russestyret i spissen står i de bestemmelser og råd som er gitt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2020 kl 17:14

OSLO VEST: Det er ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon som søndag ettermiddag deler innlegget på egen Facebook-side.

De starter innlegget, adressert foreldre og ungdom, med å fortelle at de er imponerte og stolte over ungdommene og bautaskikkelsene som de støtter seg på - foresatte.

- Vi forstår at dette har vært, og er en vanskelig tid. Samtidig opplever vi at russen med foreldrene og russestyret i spissen står i de bestemmelser og råd som er gitt. Det samme gjelder yngre ungdommer.

Fikk klage - ble rørt

I helgen kjørte enhetens patruljer rundt på steder de vet ungdom oppholder seg og har fått klager. Da politiet ankom et av stedene de hadde fått klager, et skogsvann, skrudde de av lommelyktene og nærmet seg forsiktig.

- Ungdommene var cirka fem i følge og koste seg med kortspill, smågodt og samtaler. Rundt vannet var det cirka fem slike ansamlinger. Noen lå i hengekøyer. De fleste skulle overnatte. Vi observerte ikke fyll, alkohol og den slags. Ungdommene var hyggelige og imøtekommende, skriver de.


De observerte hverken fyll eller alkohol eller lignende. Politiet beskriver ungdommene som «hyggelige og imøtekommende».

Etter hva Nordre Aker Budstikke kjenner til, skal det ha vært ved Bånntjern i Nordmarka.

- Da vi kom tilbake til politibilen, var vi oppriktig rørt over hvor flotte og hyggelige ungdommene hadde fremstått. Det som på avstand kan høres ut som en ungdomsfest, trenger ikke være det. Det er en viktig påminnelse for oss alle. Det kommer tider for fest, feiring og sammenkomst. Inntil da gjør små grupper og gode stunder ute i naturen usedvanlig godt. Kommuneansatte var også ute og gjorde oppsøkende feltarbeid. De meldte om rolige tilstander på aktuelle steder.

- Avhengige av tillit

De skriver videre i innlegget at sårbare og marginaliserte ungdommer er ekstra sårbare i denne tiden.

- Husk at de ungdommene som tilsynelatende opponerer og gjør uheldige valg, kanskje er de som trenger oss mest.


Likevel inneholder en arbeidshelg selvsagt noen utfordrende oppdrag, skriver politiet i innlegget.

- Vi er helt avhengig av at dere har tillit til den jobben vi gjør. Både operativt, forebyggende og gjennom etterforskning. Det er derfor viktig at dere melder fra om uønskede hendelser, slik at vi kan sikre bevis som videoovervåkning, samt gjøre andre etterforskningsskritt.

Meldte om ungdom som festet i glede

Innlegget søndag er i kontrast til deres forrige innlegg for en drøy måned siden.

Da ba de ungdom droppe fester. I innlegget, publisert en dag etter at skolene stengte, skrev de at de hadde fått bilder og meldinger om ungdom som festet i glede for å slippe skole.

- Fester for å feire at man har fri fra skole og slipper skoleeksamen. Dette er svært uheldig, da det er vanskelig å vite hvem som er smittet, skrev de.


Innlegget

Her er hele innlegget:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...