Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Politiet tror flere er involvert i eldrebedrageri

Audun Jevnaker i Oslopolitiet advarer eldre mot svindlere som sier de kommer fra TV-selskapet, uten avtale. Foto: Illustrasjon/Facebook Politiet

Torsdag ble to eldre personer svindlet på ulike steder i Nordre Aker, i tillegg til et tredje tilfelle øst i byen. Nå går politiet ut med en videoadvarsel mot «TV-svindlerne».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2016 kl 16:33

OSLO: Torsdag meldte politiet at de var varslet om tre tilfeller der eldre var blitt svindlet i sine hjem. Ett tilfelle fant sted på Munkerud, mens de to siste var gjort på Grefsen og i Sognsveien.

Ved alle tre tilfeller har fremgangsmåten vært den samme. Svindlerne har utgitt seg for å komme fra et tv-selskap, tatt seg inn i de eldres bolig og stjålet Visa-kort og penger. Nå viser det seg at de også benytter seg av en bankterminal.

BAKGRUNN: Svindler eldre i Nordre Aker

Fredag går politiet ut med følgende advarsel på sine Facebook-sider (video nederst på siden):

Politiet advarer mot bedragere

Den siste tiden har flere eldre blitt bedratt for store pengesummer. De ringes opp av personer som sier de er fra Canal digital eller Get, og sier at de må komme inn for å reparere TV-signalet.

Etter at de er sluppet inn hos de eldre tar de frem en betalingsterminal, og ber de de taste kode. De stjeler med seg bankkortene, og tar etter kort tid ut store pengesummer fra kontoene.

– Det er viktig at ingen slipper inn personer de ikke har avtale med. Det er viktig at ingen betaler for noe de ikke har bestilt, sier politioverbetjent Audun Jevnaker i Oslo politidistrikt.

Politiet ser alvorlig på dette og synes det er svært kynisk å svindle eldre personer i deres egne hjem.

– Vi har identifisert to av dem som har misbrukt de eldres kort, men har grunn til å tro at flere er involvert, sier Jevnaker.

De som står bak dette snakker norsk/svensk med bryting og skarre-r. De har mørkt hår og mørke øyne.

LES OGSÅ: Politiet om svindlere: – Ser på gamle damer med rullator som et lett bytte

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...