Nordre Aker Budstikke

Politiet: Ungdom fester i glede for å slippe skole og eksamen

Politiet forteller om russ og ungdom som fester ettersom skolene har stengt, men advarer mot det. Illustrasjonsfoto. Foto: Nordre Aker Budstikke

«Vær et medmenneske og hold deg vekk fra fester og ansamlinger med andre.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2020 kl 10:01

OSLO VEST: Torsdag ble alle landets skoler og barnehager besluttet stengt, og antallet smittede av koronaviruset øker og øker. Det siste tallet fra Folkehelseinstituttet er nesten 1000 smittede og ett dødsfall, fredag.

Nå går Ungdomavsnittet ved Majorstuen politistasjon ut med en oppfordring til ungdom og deres foreldre.

Fester for å slippe skole

Politiet innleder innlegget med å fortelle at viruset for de fleste ikke er farlig, men at de fleste kjenner noen viruset er farlig for. De oppfordrer til å gjøre alt vi kan for å minske spredningen.

Se hele innlegget i bunnen av saken!

«Vi har fått flere henvendelser og bildehenvisninger hvor ungdom, fra ungdomsskolealder til russ, er på større fester. Også planlagte aktiviteter. Fester for å feire at man har fri fra skole og slipper skoleeksamen. Dette er svært uheldig, da det er vanskelig å vite hvem som er smittet. På fest er stemningen god og beruselsesnivået får oss til å senke guarden. Vi blir mer intime og deler av vår drikke. Viruset smitter ved dråper, noe som sier at å drikke av samme flaske er svært risikofylt. Dette gjør at fester og den slags arrangement er risikoutsatt for smitte.»

Oppfordring

Innlegget har i skrivende stund mer enn 2500 likerklikk og over 3400 delinger.

«Kjære ungdom, vær så snill, dropp denne festen. Du blir kanskje ikke syk, men tenk på dine medborgere. Andre kan dø om de blir smittet. Vær et medmenneske og hold deg vekk fra fester og ansamlinger med andre. Da kan du si at du har bidratt på dugnaden.

Kjære forelder, si nei til din ungdom. Hjelp dem å ta valget om å holde seg vekk fra festene og ansamlingene de ønsker å delta på/i. Snakk med dem slik at de skjønner hvorfor det er uklokt å møte andre. Dere er kloke, og nå må dere vise deres ungdom at vi står sammen om å knekke viruset.»

Her er innlegget i sin helhet:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...