Nordre Aker Budstikke

Helgen i Nordre Aker:

Jenter ble holdt igjen mot sin vilje, og flere innbrudd- og innbruddsforsøk

Illustrasjonsfoto. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Åpne dører, knuste ruter og stjålne verdier er noe av det politiet har fått melding om fra Nordre Aker i helgen. Men også ungdom som ble holdt igjen mot sin vilje, narkofunn i bil, og litt for mange på fotballbanen. Her kan du se oversikten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2021 kl 19:27

NORDRE AKER: Politiet mottar nå flere henvendelser om feststøy på private adresser i helgene enn tidligere. Koronanedstengningen av utelivet er nok en viktig forklaring på det. Og fordi utelivsrelaterte hendelser i sentrum er så godt som fraværende, har politiet mer ressurser til å følge opp meldinger om privat festbråk i helgene. En grunn til at slike oppdrag prioriteres av politiet er smittevernreglene. I Oslo er det forbudt å være flere enn ti personer i private samlinger, og brudd på dette straffes med bøter opp til 20.000 kroner for arrangører og 10.000 kroner for gjester.

I Nordre Aker ble ingen bøtelagt for brudd på smittevernreglene i festlige sammenkomster i helgen, men det kom noen meldinger om festbråk. Natt til lørdag, litt før klokka 01, kom det melding om mye støy og høy musikk fra en privat fest på en adresse i Lillo terrasse. Meldingen var imidlertid en av få politiet ikke hadde kapasitet til å rykke ut til i helgen, men det kom heller ikke flere meldinger om støy fra adressen utover natta.

Litt senere på natta, like før klokka halv to, kom melding om festbråk og høy musikk fra en adresse på Disen. Her skal naboer ha prøvd å be festarrangør dempe seg, men fått til svar at at såpass måtte være lov i helgen. Etter ti minutter ringte melderen tilbake og kunne fortelle at festen var avsluttet. Politiet rykket derfor ikke ut.

Innbrudd og åpne dører

Natt til lørdag, klokka 02.45, kom melding om at en dør sto på vidt gap i et hus på Kjelsås. Naboen som ringte fikk ikke tak i beboerne i huset. Politiet var på stedet klokka 03 og fant den åpne døra. Da patruljen gikk inn ble alarmen i huset utløst. Ingenting tydet på innbrudd. Politiet lukket døra og forlot stedet.

Lørdag kveld kom det melding om innbruddsforsøk i en bolig i Lindealleen på Grefsen. Melder kom hjem fra skitur og fant en knust vindusrute, men ingenting tydet på at noen hadde tatt seg inn, eller at noe var stjålet. Politiet gjorde en åstedsundersøkelse, og opprettet sak på forholdet.


Et døgn senere, søndag kveld klokka ti på halv ni, kom meldingen om et nytt innbrudd området, nå i Gamle Kjelsåsvei. Også denne gangen var det knust en rute. Men her hadde tyvene tatt seg inn og romstert i boligen, og tatt med seg det som ble beskrevet som store verdier, blant annet i form av smykker.

Hunden som forsvant

Lørdag ble politiet også oppringt av en ulykkelig hundeeier, som hadde mistet en Jack russell-terrier på Grefsenkollen. Det endte heldigvis godt, slik Nordre Aker Budstikke skrev om i helgen:

Skal ha blitt holdt mot sin vilje

Like før klokka 22 lørdag kveld kom meldingen om at to jenter i tenårene var blitt holdt inne i en leilighet på Grefsen mot sin vilje. Det var en jevnaldrende gutt som skal ha nektet dem å forlate boligen. Han var beruset, og på et tidspunkt skal han ha vist frem en kniv. Den ene jenta kom seg ut og fikk varslet politiet, som var på stedet 3-4 minutter senere. Gutten skal ha vært fysisk mot den ene jenta, som ble lettere skadet, men det var ikke behov for ambulanse, opplyser politiet.

Gutten i slutten av tenårene ble kjørt til arresten.

Måtte la bilen stå

Klokka 22 lørdag kveld ble en bil stanset i Gunnar Schjelderups vei i Nydalen i forbindelse med en kontroll. Bilen hadde bruksforbud på grunn av manglende forsikring. Sjåføren ble avhørt på stedet og anmeldt. Bilen ble avskiltet.

Narkotika

Like før midnatt lørdag ble en bil med to menn i 20- og 40-årene stanset ved Tåsen senter. Politiet fant mindre mengder narkotika av forskjellig type. Funnet ble knyttet til den eldste av mennene, og han ble avhørt på stedet. Mannen fikk gå etter avhøret, men blir anmeldt for besittelse av narkotika.

Politiet i Enhet Vest har for tiden et ekstra fokus på ruskjøring. I løpet av helgen ble ni sjåfører stoppet og tatt for ruskjøring eller mistanke om det, i distriktet. Ingen av disse var imidlertid i Nordre Aker, men tallet omtales som høyt. Flere av hendelsene med promillekjøring var søndag formiddag, og kan tyde på at sjåførene har satt seg bak rattet for tidlig etter å ha drukket alkohol dagen før. De øvrige ble tatt inn for blodprøve etter mistanke om å ha kjørt bil påvirket av narkotika.

Fotballspilling

Søndag i 13-tiden ble politiet oppringt med melding om uorganisert fotballspill på Skeidbanen. Det skal ha vært snakk om 12 personer over 20 år. Politiet hadde en bil i nærheten, og dro opp for en prat med dem det gjalt.

Oslo kommunes smitteverntiltak ved utendørs idrettsanlegg sier at «For voksne frarådes det å bedrive organisert trening. Det anbefales heller ikke å bedrive egenorganisert trening i større grupper for denne aldersgruppen. Voksne kan bruke anleggene på egenhånd, så lenge de holder god avstand til andre på anlegget. Egenorganisert aktivitet for voksne bør ikke finne sted på tidspunkter der det er organisert trening for barn og unge på anleggene.»


Deltakerne ble anmodet om å avslutte aktiviteten.

Uenige etter sammenstøt

Søndag klokka 14.30 kom meldingen om to personer som skal ha vært i en krangel etter et trafikkuhell ved Sinsen trikkestasjon. Melder sa at de to prøvde å bli enige om skademeldingen, men at det ikke så ut som om de klarte å komme til en slik enighet på fredelig vis. Politiet kom ti minutter senere, men da hadde begge parter dratt fra stedet.

Tidlig skrål

Tidlig mandag morgen, klokka 05.50, ble det meldt om at en mann ropte høyt fra en leilighet på Brekke. Vedkommende var en kjenning av politiet, og de mistenkte at han var påvirket av GHB. Han ble tatt hånd om av helsepersonell og hentet av ambulanse. Ingen ble fysisk skadet.

Kilde: Oslo politidistrikt

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...