Nordre Aker Budstikke

Helgen i Nordre Aker:

Eier sporet opp stjålet bil – bak rattet satt en 13-åring

Foto: Gorm Kallestad / NTB (Illustrasjonsfoto)

POLITILOGGEN: Dette er noen av sakene politiet rykket ut til i Nordre Aker i helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TÅSEN: Fredag klokka 17.15 fikk politiet melding fra en bilist som hadde kjørt på et rådyr. Påkjørselen skal ha skjedd i lav hastighet, men rådyret haltet etter påkjørselen, og forsvant bortover Bergrådveien. Politiet kontaktet Viltnemda i Oslo kommune, som overtok oppdraget.

13- og 14-åringer i stjålet bil

STORO/LINDERUD: Fredag klokka 18.30 ringte en melder inn til politiet. Han hadde fått sporet bilen sin, som ble stjålet to dager i forveien, og lå nå bak den på Ring 3 ved Storo. Bilen tok av og kjørte videre på Riksveg 4 mot Bjerke, og ble senere stanset av politiet, rolig og uten dramatikk, på en bensinstasjon på Linderud. Der viste det seg at sjåføren var 13 år gammel, og hadde derfor åpenbart ikke gyldig førerkort. 13-åringens passasjer var en 14-åring. Den unge sjåføren innrømmet at bilen var stjålet. Begge var for unge til å bli pågrepet, og de ble derfor hentet av foreldrene. Barnevernet ble rutinemessig varslet.

Feststøy

NYDALEN: Natt til lørdag, klokka 04.20 ringte en melder fra Nydalen inn og klaget på en fest hos naboen. Melder hadde selv prøvd å be dem om å dempe seg, men det hjalp ikke. Politiet kom til stedet ca. 04.30, og ga et pålegg om at de skulle holde seg rolig og stille. Etter det kom det ingen flere meldinger om festbråk fra adressen.

Kollisjon

TÅSEN: Lørdag morgen, klokka 08.30, kom det melding om at to personbiler hadde kollidert i Tåsenveien, omtrent ved krysset ved YX-stasjonen. Politiet kom raskt til stedet, og det tok kort tid å få ryddet opp. Det skal ikke ha vært store skader på kjøretøyene, men den ene bilen måtte likevel taues. Sjåførene ble sjekket i ambulanse på stedet, men ikke kjørt til legevakt.

Ruset på hotell

NYDALEN: Natt til søndag, like etter klokke 03.30, ble politiet kontaktet av AMK-sentralen, i forbindelse med et oppdrag på Radisson Blu-hotellet i Nydalen. Der skal en gjest, en mann i 20-årene, ha fått en reaksjon på kokain, ble det opplyst. Det ble meldt at mannen var svært aggressiv og hadde forsøkt å hoppe ut av et vindu. Politiet kom til stedet og fant mannen etter et kort søk. Da var han rolig, men desorientert. Det ble vurdert at dette ikke var en politisak, og mannen ble overtatt av helse.

To løse hunder

NORDRE ÅSEN/SOGNSVANN: Søndag klokka 13 fikk politiet telefon fra en melder som hadde funnet en løs hund i Kjelsåsveien, i området ved Skeidbanen på Nordre Åsen. Det var en liten svart og hvit terrier uten halsbånd. Bærum Kranservice, som tar seg av bortkomne hunder, ble kontaktet.

Klokka 13.30 kom en ny melding om funn av hund, denne gangen ved Sognsvann. Det var en rødbrun dachs-tispe. Den hadde halsbånd, men uten navn eller kontaktinfo. Også denne ble hentet av Bærum Kranservice.

Mandag ettermiddag opplyser Bærum Kranservice til Nordre Aker Budstikke at begge hundene nå er utlevert og gjenforent med eierne sine.

Skadet rådyr

SOGNSVANN: Klokka 13.15 kom meldingen om et skadet rådyr i området ved Sognsvann t-banestasjon. Det haltet, men forsvant fra stedet. Viltnemda ble tilkalt, og rykket ut med én gang.

Villmannskjøring

STORO: Søndag klokka 22.45 kom det melding om villmannskjøring med en bil som vinglet og holdt på å krasje med andre kjøretøyer på Ring 3 vestgående i retning Sinsen. Politiet stoppet bilen og avklarte at sjåføren, en mann i 20-årene, ikke var ruset. Det ble likevel opprettet sak på trafikkatferd etter Vegtrafikklovens §3, som sier «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.»

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...