Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Politisk lapskaus på Grefsen

Gjestene virket forsynt, helt til ulvedebatten kom på bordet. Foto: PRIVAT

KOMMENTAR: – Det var en sulten gjeng, men etter en god runde verbal grilling ble gjestene tilsynelatende forsynt. Men så våknet appetitten til live igjen, da ulvedebatten ble servert.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.08.2017 kl 10:33

Valgkampen er hektisk for alle som har en finger med i politikken. Både for de som figurerer på den politiske arena og de potensielle velgerne på tilskuerplass.

Det kan være vanskelig å holde tritt med den politiske kampen, og de fleste har vel kjent på at avstanden til politikken kan virke litt demotiverende.

Ideen med å invitere venner eller naboer hjem på mat og en dose valgkamp, kan være et hyggelig avbrekk i en hektisk tid. Jeg er selv lokalpolitiker for SV, og var denne uka dagens vertinne på Grefsen.

Jeg inviterte en håndfull turkamerater og en politiker på politikk, på lapskaus. Løfter, flesk og skylddeling ble altså byttet ut med venner, lapskaus og samtale.

Troppen bestod av en lærer fra Sandefjord, en lærer fra Gjøvik, en forsker, en byråkrat, flere datafolk og en ingeniør. På den andre siden var SVs førstekandidat i Oslo, Kari Elisabeth Kaski, invitert til å forsvare SVs politikk. Her var det ingen begrensninger på tema eller oppfølgingsspørsmål.


Noen av gjestene til politisk lapsskaus på Grefsen, fra venstre: May-Britt Støen, Ida Bekkevold, Rine Grue Carlsen og Hilde Johansen Foto: PRIVAT

Og gjestene kom godt forberedt, med sekken full av gode spørsmål, sultne på både lapskaus og svar.

Med to lærere rundt bordet, fikk ikke Kari Elisabeth Kaski svelget de første munnfullene før vurderings- og dokumentasjonskrav, avskilting av lærere og om staten eller kommunene skulle bestemme, ble tatt ut av skolesekken.

Kari fikk svelget lapskausen og holdt tunga rett nok i munnen til å forklare SVs tanker om skolen.

– Vi går inn for en nasjonal norm med maks 15 elever per lærer på 1- 4 trinn og maks 20 på 5 - 10 trinn, det gir mer ressurser til hver enkelt elev. Vi stoler mer på lærerne enn på byråkratiske skjemaer”, understreket Kari.


Det var en sulten gjeng, som møttes på Grefsen denne ettermiddagen. Etter en god runde verbal grilling ble gjestene tilsynelatende forsynt på mange temaer, men så våknet appetitten til live igjen, da ulvedebatten ble servert.

I en forsamling med tur- og naturinteresserte folk og med landbrukskompetanse lå forholdene til rette for et festmåltid av den diskusjon. Og det ble det.

Temperaturen økte tilmange varmegrader. SV er for både ulv og sau, fikk Kari Elisabeth Kaski slengt inn, men ellers overlot hun den debatten til gjestene.

Kari Elisabeth Kaski, 1. kandidat på Oslo-lista for SV i diskusjon på Grefsen. Foto: PRIVAT

Selv etter at Kari Elisabeth Kaski hadde rygget ut av døra, fikk grillen ny tenning og ulven fikk en ny og het runde rundt bordet. Det samme gjorde et par andre politiske temaer.


For det stemmer at all grillmat blir vellykket når grillen først er varm. En virkeig vellykket varm form for politikk med mat og venner.

Hanne Lyssand (SV)
Nordre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...