Nordre Aker Budstikke

Øystein «Pølsa» Pettersen:

Sier aldri «Ha en god dag!», han sier noe annet

Lygna i fjor, under NM 50 kilometer klassisk, og med Øystein Pølsa Pettersen. Foto: Terje Pedersen/NTB

Seriøs klovn med dårlig legg og nye MM-rekorder Øystein «Pølsa» Pettersen rakk å sette to rekorder før han måtte kaste inn håndkleet i årets utgave av Mesternes Mester.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2021 kl 19:10

OSLO: Ny runde med NRKs Mesternes Mester. Fredag omtalte Nordre Aker Budstikke orienteringsløperen Anne Margrethe Hausken Nordbergs deltagelse i programmet. Tidligere landslagsløper på ski, Øystein «Pølsa» Pettersen er også med i starten av programmet, han har vokst opp på Linderud, rett over bydelsgrensa. Journalist Stein-Erik Kirkebøen tok en prat med Øystein, etter premieren på denne runden av Mesternes Mester:

Allerede i første program, på øvelse nummer to, måtte Pettersen forlate deltakerhuset i Arendal. Gråtende, på krykker. Det tok ikke lang tid før telefonen ringte.

– Det var tidligere lagkamerat Tor Arne Hetland, som vant Mesternes Mester i 2012, som ringte og gratulerte.

Gratulerte?

– Ja, med at jeg satte ny rekord i å forlate konkurranse tidlig og at jeg hadde sippa på TV.


Øystein (Pølsa) Pettersen endte på krykker under innspillingen av Mesternes Mester. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK

– Det satt i leggen

For de som ikke har sett det: Deltakerne skulle spurte fram og tilbake med puslespillbrikker mens de slepte på en sekk med halve kroppsvekten.

– Det satt i leggen på den første spurten. Jeg har slitt litt med beina, de er slitne. Men de har aldri vært sånn. Det var skikkelig vondt. Men jeg var så full av adrenalin at jeg prøvde litt til før jeg skjønte at jeg var sjanseløs. Og jeg som hadde sett sånn fram til å aktivere konkurransegenet igjen!

Så bar det rett til legen. Diagnosen var «tennislegg», muskelavrivning.

– Legen var snill, for det heter også «gammelmannslegg», det rammer gjerne voksne mosjonister, sier Pettersen som etter tre måneder fortsatt ikke er bra.


Men leggen holder til hverdags:

– Jeg er bra nok. Jeg fungerer i hverdagen, jeg kan være med barna på fem og åtte år og det er ikke vondt å gå på ski. Men ambisjon om å sette rekord på 110 meter hekk, det har jeg ikke lenger.

På ski da?

- Jeg trener stort sett hver dag, men har ikke lenger ambisjoner om noe annet enn å ha gode opplevelser. Jeg håper på å gå Birken i mange år. Selv om det kommer til å gå saktere og saktere, vil jeg være like blid, sier gladgutten fra Brobekk som har karakterisert seg som «landslagets klovn».

Men han var ikke mer «klovnete» enn at han – blant mye annet - fikk med seg et OL-gull i sprintstafett i 2010.

Tenke sjæl

– Jeg kunne nok hatt en større karriere hvis jeg hadde vært flinkere og mer bevisst på å gjøre det som var best for meg og ikke alltid det som ble forventet. Jeg skulle stått tryggere i egne sko.

Den erfaringen har Øystein Pettersen gjort til en forretningsidé. Han dukker opp overalt i sosiale medier med råd og tips til de som ønsker å bli bedre skiløpere eller rett og slett vil bli en enda bedre utgave av seg på jobben og i livet.

– Jeg har holdt en haug med foredrag. Nå skal jeg begynne å jobbe mer over tid med prosesser i bedrifter. Veldig spennende, veldig interessant og veldig morsomt.

– Hva har du, som tidligere god skiløper å bidra med?

Livets skole

– Godt spørsmål. Mange av de jeg jobber med er mye smartere enn meg. Men jeg har i årevis levd i prestasjonsmiljøer med folk som er eksperter på å bygge lag, som er gode på å bli gode. Jeg har snappa opp mye, men jeg har ikke med meg noen svar. Fordelen er at jeg kommer utenfra med friske øyne og mine erfaringer. Jeg kan gi inspirasjon som igjen kan gi folk motivasjon. Jeg er glad i folk, og jeg trur jeg er god til å kommunisere.

Det var også hovedgrunnen til at Pettersen sa ja til å koble inn konkurranseinstinktet og til å delta i Mesternes Mester.

– For meg handla det ikke så mye om konkurranser som om å få muligheten til å treffe alle de flotta folka som skulle delta. Jeg gleda meg til å bli kjent med med dem og å lære om hvordan de hadde nådd sine mål.

Og det fikk han realisert

Gode samtaler

– Ja, for selv om jeg måtte ut av huset, ble jeg boende i Arendal i tre uker fram til avskjedsmiddagen. Etter som de ble slått ut, kom flere og flere av deltakerne over i mitt hus. Der hadde vi mange gode samtaler, som aldri kom på TV. Selv om jeg måtte gi meg nesten før det var begynt, hadde jeg stort utbytte av oppholdet, sier Pettersen som tripper etter å komme seg på skøytebanen med barna.

Ha en god dag!

– Det sier jeg aldri, svarer Pettersen, og fortsetter:

– Hos meg heter det lag en god dag! Det er stor forskjell.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...