Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Portretterer Stian, Lisa og Alex i elva

Pain Solutions, til venstre, og Fin Serck-Hanssens Alex som blir utstilt med lys i Akerselva. Foto: HELENE FJELD/FIN SERCK-HANSSEN

Torsdag 22. september arrangerer bydelene langs Akerselva «Elvelangs i Fakkellys» for syttende gang. 4000 fakler lyser opp den åtte kilometer lange turveien fra Brekkedammen til Vaterland.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2016 kl 08:59

AKERSELVA: Høstens mest stemningsfulle eventyr har blitt et av de største kulturarrangementene i Oslo, og samler rundt 40.000 mennesker langs elveløpet.

– Programmet for hovedscenene er klart og vi er snart ferdige med å programmere resten av programmet – over 100 innslag fra Frysja til Vaterland, og rundt 40 bare i Nordre Aker, sier Liv Husby i kulturenheten i Bydel Nordre Aker.

Ordfører Marianne Borgen foretar den offisielle åpningen av Elvelangs ved Brekkedammen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I Nordre Aker foretar ordfører Marianne Borgen den offisielle åpningen av Elvelangs ved Brekkedammen klokken 20, etterfulgt av åpningsforestilling med Sirkus Pilar.

Det blir også åpningsarrangementer klokken 20 på hovedscenene i Nydalen, Myraløkka, Kunsthøgskolen og Vaterland.

Fra Nordre Aker deltar en rekke lokale korps og orkestre, Rønningen Folkehøgskole, Nydalen Bibliotek, Den Norske Ballettskole – for å nevne noen.

Portretter av Stian, Lisa, og Alex i elva

Et av årets store innstallasjoner blir å se i elva.

I Nydalen skal det blant annet legges ut og lyssettes tre portrettfotografier i storformat, av Fin Serck- Hanssen, i elva. Bildene er kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesèn.

Hvem er egentlig disse unge menneskene som ser deg i øynene? Hva er det som har formet dem? Hvem er vi - egentlig? Dette er spørsmål Fin Serck-Hanssen stiller med portrettserien Stian, Lisa, Alex.

I tillegg vil den nye broen og vannspeilet ved Nydalen fremstå i et nytt lys.

Om bildene blir det skrevet:

«Serien består av portretter av unge mennesker. Portrettene frigjør modellene fra identitetsmarkører som klær, motetilbehør, deres vanlige rom, deres sosialt betingede mimikk, og andre ytre kjennemerker. Vi ser enkeltindividene, men uten tegn på deres roller som sosialt konstruerte vesener. De fysiske kjennetegnene på sosial konstruksjon er visket vekk.»

KompaniUt, fra Elvelangs 2015. Foto: ELIN OSJORD

LES OGSÅ: Lavterskelløp i Nydalen med «opp av sofaen»-klasse og øltelt

Trosset regnet

Det er bydelene langs Akerselva – Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo – som arrangerere Elvelangs i Fakkellys sammen med lokale frivillige.

Arrangementet startet som en del av feringen av Oslos tusenårsjubileum i 2000.

I fjor trosset flere titalls tusen mennesker regn og ruskevær og lot seg trollbinde av underholdningen underveis. Her kan du lese om Elevlangs i Fakkellys 2015 og se bildeserie!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...