Nordre Aker Budstikke

Premiere på skiløype på denne turveien

Erika og Fransisco var blant de første som noen gang gikk på ski i den nye traseen mellom Grinda og Sognsvann. Foto: Christian Fredrik Borg

Den nye turveien sto klar i høst, litt senere kom også lys. Så kom snøen, og da kom det også løype.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2021 kl 19:08

KORSVOLL: Premiere på skiløyper på den nye turveien fra Sognsvann til Grinda på Korsvoll – eller omvendt.

Turstrekket sto ferdig i høst, og har også lys. Det var flere grunner til at de lokalavisa møtte på i kveld spesielt likte å gå akkurat her.

– Vi skal gå herfra, Sognsvann til Hammeren. Jeg synes det ser veldig fint ut her, men likevel var det tilfeldig at vi havnet i denne løypa. Vi så at det var så mye folk på den vanlige løypa fra Sognsvann, det var smekkfullt. Her er det lite folk, nok snø og fine forhold, sier paret lokalavisa møter på, altså på vei fra Sognsvann til Hammeren på den nye turveien. Men noe særlig til linselus er de ikke.

– Det er noen år siden sist jeg gikk på ski, og det er veldig deilig å slippe så mye folk, og særlig de som roper «løype!», legger hun til.

Det frister kanskje å ta en tur:

– Nærmeste

Erika og Fransisco er på vei fra Grinda til Sognsvann:

– Det er veldig bra å gå her. Dette er den første skituren min i Oslo på hele tre år. Dette var nærmeste mulighet, vi er fornøyde, vi fant sporene, og kommer oss fremover, ler Erika, som opprinnelig er fra Bergen.

De to kilometerne mellom Grinda og Sognsvann er preparert, også med spor. Foto: Christian Fredrik Borg

– Vi går jo på ski vi fra Bergen også, men jeg er mer vant til å gå oppe i fjellet. Nå lurer jeg på om jeg skal kjøpe felleski, eller vanlige ski? spør hun avisas utskremte reporter om råd.


Da ligger det altså dobbeltspor med skøytetrasé i midten, nesten to kilometer fra Sognsvann til Grinda, eller omvendt, og bare venter på deg.

Det er også kjørt opp på utsikkerne til Langmyrgrenda og Kollbanen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...