Nordre Aker Budstikke

Gratis førpremiere for ungdom:

Presenterer ditt verste mareritt sammen med YouTube-Herman

Herman Dahl, youtuber og elev på Elvebakken, kom på andreplass i DeathTrip-konkurransen i vår. Det er bakgrunnen for visningen av «De dødes tjern» på torsdag. Foto: Ung i trafikken/Pressefoto

YouTuberen Herman Dahl og skuespillerne fra «De dødes tjern» kommer til Halloween-visning på Odeon til førpremiere for ungdom – og for å sette fokus på at fyllekjøring kan bli ditt verste mareritt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2019 kl 12:07

STORO: I forbindelse med Halloween 31. oktober inviterer organisasjonen Ung i trafikken – ingen venner å miste til gratis filmvisning for ungdommer i alderen 16-26 år på Odeon kino på Storo. På plakaten står førpremiere for nyinnspillingen av skrekkfilmen «De dødes tjern».

Den opprinnelige «De dødes tjern» fra 1958, basert på Bernhard Borges (pseudonym for André Bjerke) roman, med blant andre Hennie Moan, Henki Kolstad og Bjerke selv i hovedrollene, ble en enorm kinosuksess. I nyinnspillingen av filmen, som har Norgespremiere 1. november, finner vi Iben Akerlie, Jakob Schøyen Andersen, Sophia Lie, Jonathan Harboe og Elias Munk i rollene.

Filmplakat for 2019-versjonen av den norske filmklassikeren. Foto: Promo

Men allerede torsdag blir det gratis førpremiere med rød løper og ståhei: Skuespillerne fra filmen kommer, og vil etter visningen stille til en «Q & A», der alle som vil kan stille spørsmål, dessuten kommer YouTube-stjernen Herman Dahl!

Det er altså Ung i trafikken – ingen venner å miste, som arrangerer filmvisningen, både som et rusfritt alternativ til Halloween-feiringen, og for å sette fokus på holdningskampanjen DeathTrip, som jobber for at ingen unge skal bli drept eller hardt skadd i trafikken.

Etter idé fra Herman Dahl

YouTuberen Herman Dahl, som er elev ved Elvebakken vgs., kom i mai på 2. plass i konkurransen DeathTrip, et landsomfattende prosjekt hvor elever fra videregående skoler engasjeres til å lage kampanjer mot ruskjøring.

Herman Dahls film, «Et mareritt», var tenkt som en Halloween-kampanjeidé.

– Hans idé gikk ut på at fyllekjøring (men også ruskjøring) kan bli ditt verste mareritt. Vi har videreutviklet denne ideen, og skal gjennomføre dette eventet som en forlengelse av hans bidrag i DeathTrip-konkurransen, sier Liv Marie Bendheim, prosjekt- og kampanjeansvarlig i Ung i trafikken.

Lim Marie Bendheim, prosjekt- og kampanjeansvarlig i Ung i trafikken – ingen venner å miste. Foto: Ung i trafikken


DeathTrip har som hensikt å forebygge ruskjøring blant ungdom ved at de selv må engasjere seg, og ofte vennene sine, i temaet gjennom å jobbe med konkurransen. Elevene må sette seg inn i fakta om rus og trafikk, bli bevisste sine holdninger til dette tema, samt hvilke konkrete handlinger de selv kan gjøre for å forhindre at de selv eller andre setter seg rusa bak rattet, og lage en kampanje rettet mot sin egen målgruppe.

Samtidig vil bruken av elevenes kampanjer i ettertid skape en synliggjøring av ruskjøring som trafikksikkerhetsproblem. Kampanjen til Herman er så langt i år brukt på ulike måter i sosiale medier.

Slik får du billetter

– Vi kjører et Halloween-event for å skape blest om at fyllekjøring kan bli ditt verste mareritt. Vi vil ikke at noen skal miste vennene sine. Mange ungdommer er ikke klar over at dødsulykker er en av de største dødsårsakene blant ungdom. Med dette eventet vil vi prøve å nå frem til ungdommen uten å vise pekefinger, og skremselspropaganda samtidig som vi tilbyr et rusfritt alternativ til å feire Halloween, sier Bendheim.

Billettene er forbeholdt ungdom i alderen 16 til 26 år, men det er begrenset antall. For å få tak i gratisbilletter, kan melde seg på ved å sende inn ønsket antall billetter. Send inn via instagram-profilen @ungitrafikk1 og på en DM (direktemelding) der, eller sende en epost til livmarie@ungitrafikken.no. Det er førstemann til mølla!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...