Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Pris: 1.550.000 - solgt for 2.625.000

Oslohytte solgt 70 prosent over prisantydning

Folk blar nå opp for muligheten til å omregulere "fritidshus" på Sørbråten til vanlig bolig. Nylig ble hytte solgt 70 prosent over takst.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2014 kl 16:01

SØRBRÅTEN:Nylig ble hytte på Sørbråten - i nærheten av Maridalen og i Oslo 8 - solgt for 2.625.000 kroner, prisantydning var samme som verditakst, 1.550.000 kroner.

Hytteeiendommen går inn under den nye reguleringsplanen. Miljøverndepartementet stadfestet blant annet følgende i  september i fjor, og til stor jubel blant Sørbråtenfolket. "Dette innebærer at all eksisterende bebyggelse legges ut til kombinert formål; nedslagsfelt/helårsbolig/fritidsbolig."

Les også: "Norges nye Justin Bieber?" - Idol-Jesper bor på Tåsen

Fritidsboliger kan bli helårsboliger

Det betyr, ifølge Miljøverndepartementet, at all bebyggelse på Sørbråten, også det som til nå har blitt betegnet som "fritidsbolig", kan bli helårsboliger. Reguleringsplanen inneholder blant annet 108 helårsboliger, og 105 fritidsboliger.

- Det må søkes på vanlig måte om bruksendring, fra for eksempel fritidsbolig til bolig, hos Plan- og bygningsetaten. Skal man bygge ut, må det i tillegg søkes om byggetillatelse på vanlig måte, sa avdelingsdirektør Bjørn Casper Horgen i Miljøverndepartementet til avisen da avisen omtalte vedtaket på samme tid.

Stor tomt og idyllisk

Hytta som nylig ble solgt i området, ble bygget i 1950, har et bruksareal på bare 62 kvadratmeter, men stor tomt på nesten 3,8 mål. Privatmegleren sto for salget, og beskriver "...usjenert hytte beliggende idyllisk til i marka ...kort vei til byen samtidig som du får roen...ca 25 min med bil fra Oslo sentrum..." I tillegg ikke langt fra Movatn togstasjon.

Les også: - En kjærlighetserklæring til byen

Megler William Strande forteller at det var totalt syv budgivere på hytteeiendommen.

- Markedet priser inn mulighetene

-  Tre av disse var med på priser over 2.300.000 kroner. Forhåndsvurdert pris og takst var mye lavere enn det vi til slutt solgte eiendommen for, salgsprisen er jo på nesten 70 prosent over takst/prisantydning. Vi tror dette skyldes at markedet nå langt tidligere enn forventet priser inn mulighetene for å omregulere fritidseiendommene i dette området, sier Strande.

- I tillegg så har denne eiendommen en spesielt fin og usjenert beliggenhet med fantastiske sol og utsiktsforhold, sier Strande, og legger til at nesten 30 personer henvendte seg til meglerfirmaet før visningen.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...