Nordre Aker Budstikke

Pris til lokalt håndverksfirma

Erik Jensen til venstre, og byrådssekretær Tarjei Helland til høyre, navnet på personen har det ikke lykkes Nordre Aker Budstikke å oppspore.

Onsdag var dagen for utdeling av fag- og svennebrev på Rådhuset, der ble også det lokale rørleggerfirmaet hedret med fagopplæringsprisen 2019.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.11.2019 kl 17:28

NORDRE AKER: På onsdag fikk rørleggerfirmaet Eriksen & Jensen fagopplæringsprisen for 2019 av Oslo kommune. Prisen ble overrekt under fag- og svennebrevutdelinga i Oslo rådhus. Eriksen & Jensen holder til på Brekke i Nordre Aker.

Det var i alt seks nominerte virksomheter til prisen i år.

Juryens begrunnelse

– Juryen vil understreke at det er nominert seks gode kandidater til fagopplæringsprisen. Noen fra bedrifter med årelang tradisjon som lærebedrift og andre som nylig har kommet til som gode lærebedrifter og sterke kandidater. Det er noen fra tradisjonsrike fag med sterk fokus på fagopplæring andre som gjør en innsats med å tilby opplæring til kandidater som ønsker kompetanse gjennom praksisbrevordninga. Felles for de nominerte er at de gjennom opplæringa utviser et forbilledlig samfunnsengasjement. Ut i fra en helhetlig vurdering vil juryen særlig framheve kandidatene Møller Bil Kalbakken og Eriksen & Jensen, står det i pressemelding fra Utdanningsetaten.

Videre står det om det lokale rørleggerfirmaet:

– Eriksen & Jensen ble med i opplæringskontor i 1986 og har hatt lærlinger siden da. Bedriften har utmerket seg i opplæringskontoret ved å avhjelpe andre bedrifter med enkelte kompetansemål. Eriksen & Jensen har gitt lærlinger som ikke fungerer i andre bedrifter, en ny sjanse hos dem. Det er lenger enn hva mange andre lærebedrifter vil strekke seg. Bedriften har også bidratt til å få flere kvinnelige yrkesutøvere i rørleggerfaget ved å ta inn kvinnelige lærlinger.


– Begge kandidatene - Eriksen & Jensen og Møller Bil Kalbakken - driver solid opplæring. De er begge samfunnsengasjerte bedrifter som ikke ser opplæring som en isolert kompetanseheving, bare for egen virksomhet. Begge virksomheter har vist åpenhet og en inkluderende holdning. Juryen mener at begge kandidatene er verdige til prisen, men juryen vil likevel framheve Eriksen & Jensen

Juryen viser til at Eriksen & Jensen har hatt stabilt inntak av lærlinger over tid.

– I perioden juryen har sett på har ikke bedriften hatt en eneste heving. Bedriften gjør en ekstra innsats ved å ha mange kandidater med full opplæring i bedrift. De hjelper i tillegg andre rørleggerbedrifter med å nå alle kompetansemålene i opplæringa. De utmerker seg særlig ved å gi lærlinger som ikke har fungert i sin opprinnelige bedrift en ny sjanse hos dem. Eriksen & Jensen har ved flere anledninger ansatt lærlinger med ekstra oppfølgingsbehov og klart å utvikle disse lærlingene til å bli dyktige fagarbeidere. De gjør en stor innsats for faget og fagopplæringa. Med bakgrunn i engasjementet for lærlinger og for utdanning av unge mennesker generelt, mener juryen at Eriksen & Jensen er en verdig vinner av årets fagopplæringspris.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...